nou?
logotip decibel.cat

Resultats dels Premis Enderrock 2004

18/03/2004

Els artistes guardonats aquest any per la crítica han estat, com a millor disc de l’any en català: Dusminguet - Go (millor àlbum de pop-rock), Roger Mas - dp (millor àlbum de cançó d’autor) i De Calaix - Pantone 1505 (millor àlbum de folk). A més, Enderrock publica la llista dels considerats per la revista com els 25 millors discos de la música en català i el rànking dels Millors Discos Catalans en Altres Llengües, que encapçala el grup Sidonie - Shell Kids.

Pel que fa a l’apartat de votació popular, en pop-rock, els vendrellencs Lax’n’Busto assoleixen els premis de millor grup, millor disc (Morfina), millor cançó (“Per una copa”) i millor directe; Gerard Quintana guanya en la categoria de millor lletra de cançó amb “Sota la pell”; Brams s’endú el premi a la millor portada de disc per Energia i Gertrudis guanya en la categoria de millor grup revelació. Pel que fa a la cançó d’autor, Quim Vila guanya el premi a millor artista de cançó d’autor, aconsegueix el premi a la millor cançó per “No ho puc sofrir” i pel millor videoclip musical per “No ho puc sofrir”. Albert Pla revalida el premi al millor directe de l’any i Titot (cantant de Brams i Mesclat) guanya el premi al millor disc de cançó d’autor per Guillem de Berguedà. En l’apartat de folk, Gadegang arrasa i guanya en totes les categories: millor artista, millor disc (per El cap et bull), millor cançó (per “Si et cou és que pica”) i millor directe. El premi al millor DVD musical ha estat per El llarg viatge de Sopa de Cabra, la millor sala de concerts per La Mirona (Salt) i la millor web: www.rockcatala.com.

El lliurament dels Premis Enderrock 2004 – Premis de la Música Catalana als millors discos i artistes de l’any seran la cirereta del pastís de celebració de 10 anys i del número 100 de la revista ENDERROCK. Aquest mes, es regala amb la revista el CD dels Premis Enderrock 2004 amb els millors discos de l’any. L’acte de lliurament d’aquests guardons anuals tindrà lloc el dijous 6 de maig, a partir de les 21 h. a la Sala Bikini de Barcelona, amb diverses actuacions en directe.

Els Premis Enderrock s’atorguen des del naixement de la revista, i es lliuren des de fa sis anys en una gran festa que reuneix a músics, indústria i públic del sector. Els guardons tenen dues grans categories: Premis de la crítica (elegits per la redacció de la revista i per periodistes musicals catalans) i els Premis de votació popular (elegits pels lectors i a través de diverses pàgines d’Internet): aquest any s’ha comptabilitzat la xifra récord de 3.146 vots.

(nota de premsa facilitada per la revista Enderrock)

Text: Esther Esteve

Comentaris

18/03/2004

Enhorabona al premiats i felicitats a l'Enderrock per creure en la música d'aquest país!

18/03/2004

enhorabona x tots xosobretot x gertrudis:P petons

18/03/2004

k bé k hagi guanyat el Gerard i Sopa!!! Felicitats!!! Tb pls Lax!!!

18/03/2004

Iepaaa els LAX jA su mereixien eh! xdddd
Mesclat i brams tb!

19/03/2004

Felicitats al Gadegang! Pq s'ho tenen ben merescut! Seguiu aixi nois! Endavant!

19/03/2004

Algu sap com s'aconsegueixen les invitacions per la festa d'entrega de premis? Amb quin numero d'Enderrock la donen? Gracies!

19/03/2004

Quina vergonya que el Quim Vila hagi guanyat els opremis enderrock! No entenc com algu pot votar un tio aixi. A mes de ser un provocador que nomes va pel mon per tocar els cllons sense pensar si el que diu ho creu o no, es un xulo, nomes cal veure com es passeja per Moià. Per la resta, felicitats als LAX! I llastima que no hagi guanyat dept.

19/03/2004

És bastant trist que la crítica hagi premiat a Dusminguet com a millor disc de POP-ROCK. Si, si, són súper poperos... en fin... visca dusminguet

19/03/2004

Enorabona A tots!!!!!!!
Visca els Lax son els millors!!!!(a part d + grups)
Salud i no al terrorisme1!!

20/03/2004

uuoooo maria, marta7 us apoio am l k digeu!! visca els LAX!! lax'n'busto x sempre!!! ( xo tmb ni a molts d grups en catala k son super bons.. xo cm ls laxen res!!)

21/03/2004

Perdoeu per la meva incultura, però es q mai he comprat la revista enderrock però sempre hi ha una primera vegada... Voldria saber si la revista de la q parlen amb el CD akest q conté els premis està ja a la venda;) inga moltes mercès, @10!!!!!

22/03/2004

No estic d'acord amb un aspecte. Quan jo vaig votar, vaig votar tres clips, un de folk-noves músiques, un de cançó d'autor i un de pop-rock. Com és doncs que a la llista definitiva s'han ajuntat les tres categories...? Això perjudica als clips basicament dels grups de pop-rock, perquè en haver-n'hi més, els vots estan més repartits i a l'igualar les tres llistes no pot aparèixer mai un grup d'aquesta categoria en primera posició.

22/03/2004

felicitar un any més a www.rockcatala.com, la millor web amb diferència del sector!

22/03/2004

Jo també estic d'acord amb el David Fernàndez!
Ah! i visca la música en català!!!!

23/03/2004

Aixo dels premis enderrock es una patranya, no s'aguanta per enlloc.

23/03/2004

Felicitats a tots els grups i en especial als Lax 'n' Busto, que són el millor grup de música!!!!!!
Molts petons!!! @10

24/03/2004

Be, independentment de les opinions que tengueu sobre els premiats que són molt valides, a mi me sap greu veure com la música de ses illes torna a ser oblidada un cop més en el que es suposa són els guardons més importants de la música en català. Ja se que a les illes no som tants i no aportam tants vots pero coi, és que sempre guanyen els mateixos...
Be, doncs petons a totsss!!

24/03/2004

l'any 2003 no va ser cap meravella, jo no sabia qui votar ....
Són uns premis massa previsibles, el 2004 treuran disc Obrint pas, inadaptats (crec) a més d'altres grups, però ara, al mes de març, ja sabem que guanyarà Agost dels pets.

26/03/2004

Al 2005???els pets???No he escoltat el de nou disc d'Obrint pas però ben segur que guanyaran!
Força OBRINT PAS!
Ja tinc ganes de tornar a vore el seu directe!

Sempre anirem Obrint Pas!

31/03/2004

Jo tb stic d'acord amb estaka. Son massa previsibles. Per que la gent vota sempre els mateixos? L'any k ve guanyaran els pets o obirnt pas... no se... almenys la gent podria repartir una mica mes els premis

03/04/2004

Maria, lo problema és q no hi ha renovació i ben bé no es vota la qualitat d'un disc sinó els noms.

17/04/2004

Hola a tots!
Una pregunta: com pot ser que Gadegang guanyi en totes les categories de folk?? D'acord, és una proposta nova i ben feta, però o el jurat escolta molt poc folk o bé el Tongo és majúscul. Tenim una base de grups de folk molt variada i de qualitat, no puc entendre com es poden atorgar tots els premis a un grup. Que alsu m'ho expliqui o tendié a malpensar, com sempre. Apa, salut!

18/04/2004


GERTRUDIS SOK 1 JOVE INDEPENDENTISTA DE STA. MARGARIDA I EL MONJOS I K PENSO K STEU FEN UN MOL BON TREBALL MUSIKAL I K SIGUEU AXI. VISKA LA RUMBA CATALANA I LA PLURICULTURA.
AMUN LA REPÚBLICA CATALANA, AMUN PAÏSOS CATALANS I INDEPENDÈNCIA PER ALS POBLES OPRIMITS!!!!!
//*// LA REVOLUCIÓ ÉS LA RESPOSTA D' AQUELLS QUE VOLEN LLUITAR PER A OPOSAR-SE AL QUE NO LI AGRADA: AQUELLS QUE TRENQUEN UNA HISTÒRIA, UNA LLENGUA I UNA CULTURA!!!
INGA VAGI BE I SALUT

19/04/2004

Jo, els premis són per votació popular, no per jurat! Els Premis Enderrock de la crítica són per De Calaix en folk. Quin grup, a part del Grup de Folk, pot haver guanyat per popularitat?

Nou Comentari

Disposes de 500 caràcters
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal