nou?
logotip decibel.cat

Pinka

Pinka logo

Biografia:

Començaments. Del Dolç Verí al Foc a tres.
PINKA és un grup nascut a Xàbia, Marina Alta (Alacant) en 1993. Un grup d’amics amb molt pocs coneixements musicals, excepció feta del cantant i compositor, s’ajunten en un local per passar l’estona fent rock.
Però PINKA realment comença a funcionar com a banda l’any ‘95.
Enregistren la primera maqueta, anomenada “Dolç Verí” a València aquell mateix any i comencen així, el camí que els durà a convertir-se en una de les formacions amb més prestigi dins del circuit de rock del País Valencià.
Però això, no és més que el principi, perquè els dos següents anys recullen els fruits de l’esmentada maqueta, amb una gran quantitat d’entrevistes, concerts, articles, etc. El més important, a banda del gran nombre d’actuacions que fan en un curt espai de temps, és que l’agrupació passa de tocar únicament a Xàbia, a fer-ho en altres llocs, tant en la comarca com per tot el País Valencià (Alcoi, Gandia, Bunyol, Godella, etc.)
Al maig del ’98, donen un pas endavant començant la gravació del CD/Maqueta, recopilatori “Foc a tres”, patrocinat per l’Ajuntament de Xàbia, i on apareixen amb altres dues bandes locals. Un mes després, guanyen el 1er Concurs de Maquetes de la Marina Alta, organitzat per la Cadena SER.
La realització de dos acústics en directe, un a la Cadena 100 (COPE) en València, i un altre en la Cadena SER a Dénia, els posa en contacte en un tipus de treball molt gratificant a la volta que desconegut per a ells fins eixe moment.
L’estiu continua sent molt productiu, tant a nivell de concerts com de promoció, ja que els porta fins al Principat d’Andorra per a ser entrevistats a Ràdio Valira. El fet d’haver estat seleccionats al concurs de maquetes d’ENDERROCK, així com, tocar a Alcoi per a la presentació d’aquesta revista al País Valencià és un bon trampolí per tal de donar-se a conéixer una mica més.

1er CD: Al darrere del meu núvol d’ambició.
Al març del ’99, eix a la llum el seu Mini CD/Maqueta, “Al darrere del meu núvol d’ambició”, editat per La Destil.leria. El gran nombre d’actuacions que segueixen a la presentació del treball fan que l’estiu del ’99 es convertisca en un dels més productius de la seua trajectòria. El fet de participar al festival de rock en cátala més important del País Valencià, L’Almadrava Rock 99, compartint cartell amb grups com Sopa de Cabra, Ja t’ho diré i Obrint Pas, és un gran exponent de la qualitat i de les possibilitats que a hores d’ara presenta PINKA.
A més a més, guanyen el Circuit Rock del Consell de la Joventut de València, a l’octubre del ’99, i acosegueixen centrar l’atenció dels mitjans de comunicació i de les publicacions periodístiques de més tirada al País Valencià (El Mundo, El País, Canal 9, Ràdio 9, etc.)

El 1er llarga durada: De cap.
Després d’alguns mesos de composició i feina exhaustiva enregistren, el setembre del 2000, el seu primer disc als estudis A.C. de València. En aquest projecte treballen juntament amb el productor de Manises, Xavier Morant, membre fundador i component dels grups ja desapareguts Cuixa, La Morgue, etc, i productor, entre d’altres, de Munlogs (Dintre i Fora), Armas Blancas, The Flauters, etc.
El treball duu una línia directa i fresca, que dóna una importància vital a les guitarres, les melodies i les lletres, i compta amb importants col.laboracions, com les d’Efrén López, ànima musical del grup L’Ham de Foc, Julià Meneses, guitarrista d’Excés i Píldora X, Pep Suasi, cantant de Fora des Sembrat i la de Vicent Sabater, productor de reconegut prestigi i guanyador del Premi Amigo de la Música 98 (Millor Tècnic), que ha treballat amb grups com Girasoules, Los Piratas, Seguridad Social o Presuntos Implicados.
Aquest 1er treball discogràfic va ser editat per una de les companyies més importants de la música rock en català, Música Global, en la que podem trobar artistes com Sopa de Cabra, Fora des Sembrat, Ja t’ho diré, etc. Amb l’edició amb discogràfica arriba la promoció en premsa (ENDERROCK, etc), ràdios (Catalunya Ràdio, Ràdio 9, etc.) i en televisió (TV3, C33 en el Club Super3, televisions locals, etc.). La promoció del disc es va basar molt en un videoclip del tema Decréixer amb tu, produït i realitzat per PINKA i Fermín Ventura, que encara es pot veure en TV3.
Aquest va ser l’any dels festivals. La banda a partir d’aleshores comença a treballar en els concerts i la promoció del nou disc. Com l’Almadrava Rock 2001 amb grups com Obrint Pas, Lax’n’busto, Ocults, etc. També en el festival d’Arbúcies, a Girona, en una cartell on es comptava amb Els Pets o Lax’n’busto, entre d’altres. En el Senglar Rock 2001 amb gent com Lluís Llach, Sopa de Cabra, Lax’n’busto, La Companyia Elèctrica Dharma, Fora des Sembrat, etc.
També fou aquest any la primera incursió a les illes, fent una actuació en Sant Ferran, a Formentera. Un primer concert que hi reportarà molt bones rendes a PINKA.
Aquest any PINKA va coincidir una altra vegada, però aquesta fou l’última, amb Sopa de Cabra, en el darrer concert d’aquests en el País Valencià, fou en el Poble Nou de Benitatxell en setembre.
En octubre estigueren en la festa de començament de curs de la Universitat a Gandia,amb els Bajoqueta Rock.
El disc apareix en novembre del 2001, amb una presentació en acústic a Xàbia, on es reuniren alguns dels col.laboradors del disc .
El 2002 es va presentar ple de entrevistes i concerts arreu de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià .Entre d’altres feren un concert per la Festa per la Llengua de la Universitat de Valencia en la desapareguda sala ROXY de València.
En agost hi va haver un concert a Prada de Conflent (Catalunya Nord) per a la Universitat Catalana d’estiu. El setembre va fer que també viatjaren una mica, tornant a les illes màgiques, fent un concert en Sa Cabaneta (Mallorca) en companyia dels Fora des Sembrat i Syphosis. A l’endemà d’aquesta actuació hi va haver un altre concert a Canet de Mar (Barcelona) amb els Ocults.
El 2003 va estar més tranquil ja que van començar a preparar-se els nous temes per al següent treball.
Tanmateix això, hi va haver diverses actuacions com a Eivissa on hi van estar tot el cap de setmana tocant, la primera nit en la sala Es Racó Verd i a l’endemà en el Parc Reina Sofia d’Eivissa en la Trobada d’escoles en Català, amb els Munlogs.
A l’estiu, en Dénia, amb els Mojinos Escozíos, en les festes majors.
Al setembre en Albalat dels Sorells (Valencia), en un festival de punk-rock.
A més a més, PINKA des de l’aparició del CD “De cap” ha tocat en altres indrets com les trobades d’escoles en valencià de Parcent, Dénia, Mutxamel, Xàbia, etc. En festes de pobles de la Marina Alta com Dénia, Xàbia, Teulada, Pedreguer, Jesús Pobre, Alcalá de la Jovada, etc. També en festes de La Pobla Llarga, Carcaixent, etc., i a altres indrets del País Valencia.

Treballant en el nou disc Somnis.
L’any 2004 és un any de treball molt intens al local d’assaig, preparant les cançons del nou disc i al mateix temps remodelant part de la banda.
L’any 2005 ha retrobat PINKA al públic. Primerament a Teulada (Marina Alta) en festes majors. Aquella fóu una gran experiencia entre el públic i la banda perquè es va recordar que el gran poder del grup és el directe.
Per juny, vingué la presentació del Rock a la mar, en Dénia (Marina Alta), festival en el què PINKA participa en l’edició d’aquest any. Aquesta actuació va ser en acústic, un terreny en el que també es mostren segurs.
En el Rock a la mar, junt a Lax’n’busto, Cheb Balowski i Fora de sembrat, entre d’altres, van presentar el nou disc “Somnis”, abans d’eixir a la venda.
El 15 d’octubre del 2005, gran actuació en Es Cubells (Eivissa).
Actualment es prepara la sortida del nou disc “Somnis” i les actuacions promocionals.

Altres continguts del grup:



Nombre de fotos: 1

Articles: Notícies | Cròniques | Entrevistes

Discos

Nombre de lletres: 27

Enllaços:
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal