nou?
logotip decibel.cat

El corredor polonès

El corredor polonès logo

Biografia:

El projecte musical de “el corredor polonès” naix després d’una prehistòria del grup plena de projectes per separat de cadascun dels membres ja siga en rock alternatiu o altres tipus de rock, amb més o menys èxit, cosa que duu cap a finals del any 1999 en que dos dels components del grup (Pablo i Marc) parlen en l’assaig d’una obra de teatre, sobre la inquietud de tots dos en tocar i fer rock alternatiu i s’acorda enllestir el projecte.

Així i tot el projecte tardaria molt en enllestir-se, donat que costa trobar gent apassionada per aquesta música.

Cap a la mitjania de 2000 s'incorpora al grup Àlex, persona que complia les característiques requerides per entrar al grup. Un poc més endavant el grup comença els seus assaigs ,sense bateria, a una antiga fàbrica de gel.

Cap a finals del mateix any mitjançant Àlex, Vicent entra com a bateria del grup, i en la seva casa de camp s'estableix el lloc d’assaig.

Com qualsevol altre grup amb versions s'inicia la marxa, evidentment de rock alternatiu com, Smashing Pumpkins, Pearl Jam, Nirvana, Radiohead, Rage Against The Machine, Limp Bizkit, Deftones, Silverchair, Bush, Elastica, Incubus... Fruit de totes aquestes influències naix la primera composició del grup, “Absolt”, el grup continua avançant poc a poc i es torna a traslladar a l’antiga fàbrica de gel per la necessitat d’un espai digne on assajar, muntant els instruments en una de les cambres de gel. La necessitat d’una actuació en directe no fa esperar més d’uns mesos, abans evidentment calia un nom per al grup, després de barallar certes opcions com “Mamaioma” o “Escratalítica” el nom de “el corredor polonès” responia a una certa originalitat, comercialitat i personalitat que el grup té. Finalment el debut es produeix el 26 d’Octubre de 2001 al pub La Ploma (Ontinyent), encara que abans va haver un intent frustrat, per la policia, de debutar al Casal Jaume I d'Ontinyent un més abans, dues setmanes abans el grup ja havia canviat de bateria, Rafa, que en eixes dues setmanes hagué d'aprendre's el repertori. A partir d’ací són múltiples les actuacions en directe i comencen a eixir més cançons pròpies, que el grup va anar presentant als diversos concerts. Canvia l’any i l’experiència creix, punt que fa arribar a la conclusió que cal ja gravar una maqueta, també es fixa l’objectiu de trobar una o un segon cantant, encara que no es produeix el fet fins molt més tard. La preparació de la maqueta es fa intensivament i ocupacions personals i particulars de cadascú endarrereixen l’enregistrament de la maqueta, que finalment es fa efectiva durant la setmana del 9 d’Octubre de 2002 als APK Estudis en Quart de Poblet.

Posteriorment ja en el 2003 el grup va participar en el concurs “versiones planetarias” de ritmic.com, enregistrant una versió en català de la cançó “desparecer” (desaparèixer) a més de gravar un nou tema (“Targeta De Presentació”) per a una recopilació dels APK estudis. Més tard ,cap a finals de l'any 2003, el grup realitza una versió rock del nou himne de l'“Ontinyent CF” que ha encarregat el seu compositor. El grup continua en 2004 els seus projectes com és la participació en la BSO d’un curt nomenat “Azul Oscuro, Viernes” amb la cançó “Blau Fosc, Divendres” que és la cançó que dóna pas als títols finals i també grava el tema "Detalls" per al recopilatòri de l'associació de grups de rock d'Ontinyent "la Rocka", aprofita aquests temes per fer una tercera edició de la maqueta. Els dos últims temes gravats ja conten amb la participació d'una nova vocalista per al grup, Almudena.

El grup està avalat per les múltiples actuacions en directe de caràcter contundent i innovador, amb actuacions "performance" i demés, que els ha dut a un reconeixement per la zona i fora d'ella d'una excel·lent qualitat. A banda, l’interès mostrat per diverses discogràfiques en arribar a un acord amb el grup per fer algun projecte en comú ha donat el seu fruit i per l'any 2005 està prevista la sortida al mercat del primer treball d'"el corredor polonès" en Bullanga Records.

"el corredor polonès" és un grup de rock alternatiu en català, autoqualificats com a grunge/stoner naixen amb la iniciativa de crear un nou rock alternatiu, veient clarament com hi ha una mancança de rock alternatiu en català al món de la música que els envolta i sembla que es veuen capaços d’omplir aquest buit.

Venen agafant el testimoni de tota la generació grunge de principis dels 90, la “nu-metal” de fa uns anys i el actual “stoner”.

Són referència clara per a ells bandes com: Pearl Jam, Nirvana, Queens of the stone age, Silverchair, Smashing pumpkins, Placebo, Rage against the machine, Deftones i Incubus.

El grup el formen:
Marc Pérez (baix i veu),
Àlex Gramage (guitarra solista)
Pablo Gisbert (guitarra rítmica)
Rafa Quiñonero (bateria)
Almudena Rodriguez (Veu)

Residents a Ontinyent (La Vall d'Albaida) les edats que tenen comprenen entre els 19 i els 26 anys

Altres continguts del grup:Articles: Notícies | Cròniques | Entrevistes

Discos

Enllaços:
    Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal