nou?
logotip decibel.cat

Burman Flash

Burman Flash logo

Biografia:

De la dissolució del grup de Cassà de la Selva Punjabi, i a partir de la iniciativa del baixista (Lluís Brugué) i del guitarra (Aureli Hernández) i amb la incorporació de Jordi Verdaguer a la bateria i Anna Pérez a la veu i saxo, es crea un nou projecte musical que s'anomenarà Burman Flash, nom inspirat en la frescor d'uns gelats que prenien els membres de la formació durant els assaigs.

La seva primera actuació és en forma de quartet el 17 d'Octubre de 1997 a Cassà de la Selva. Posteriorment, la formació s'amplia amb la incorporació de Xevi Vallès al teclat i Joan Coll a la guitarra.
Al novembre del 1999, enregistren als estudis Bigatà de Breda la seva primera maketa que consta de 5 temes.
Paral·lelament a la gravació s'incorpora Joan Ciurana, percussionista de renom a les comarques gironines amb l'aportació del qual guanyen el primer premi del primer concurs de pop-rock d'Empuriabrava que els permet enregistrar la seva segona maketa als estudis de Jordi Cristau de Figueres i, posteriorment, el primer premi del concurs Embarraca't 2000 de Figueres.
Actualment, el grup està format per 10 components gràcies a la incorporació de Albert Cordobés a la trompeta, Albert Bancells al saxo alt i d'Eduard Prats al trombó.

Amb aquesta formació, després d'haver gravat dues maketes (una editada i l'altra no), el grup va enregistrar el seu primer CD als estudis Garate a Andoain (País Basc) amb Kaki Arkarazo com a tècnic de gravació. El CD estar format per 12 temes propis cantats en català i en castellà. La producció del disc va anar a càrrec de Triku, cantant de Korroskada i productor de grups com Betagarri o Obrint Pas. Per la gravació del disc, es va comptar amb la col·laboració d'alguns dels components de Betagarri. El CD va sortir al mercat a principis d'Octubre del 2002 gràcies a la discogràfica Ariadna Records.

Paral·lelament a la gravació del disc s'ha realitzat un videoclip sobre la cançó "Gira", inclòs en el mateix CD. Amb aquest videoclip, s'ha arribat al núm. 1 de "la llista dels 13" del programa No N'hi ha Prou del Canal 33, al núm. 3 del Top Ten Tomàtic (secció de videoclips inclosa dins la programació del Club Super3), i s'ha pogut veure en el programa Mix d'Avui de TV2, Assac de les televisions locals, i a la cadena televisiva Flash TV.

Actualment, Burman Flash ha publicat el seu segon àlbum que porta per nom Brila. Aquest CD ha estat gravat als estudis 44.1 d'Aiguaviva (Girona) per Toni París i Carles Xirgu. El productor ha tornat a ser en Triku i la discogràfica Ariadna Records.

La formació, amb l'ajuda de Laclau Produccions & Management ha realitzat més de cinquanta concerts en diferents punts de la geografia catalana i ha anat en dues ocasions a actuar al País Basc (festes de Vitoria - Gasteiz i festes de Renteria) i una a Madrid, a la sala Caracol, actuant com a teloners de Betagarri, igualment que a Barcelona, a la sala Apolo.
Cal destacar també el concert realitzat a la Bisbal d'Empordà com a teloners d'Estopa davant d'unes 6000 persones, el fet d'estar inclosos dins el programa del Festival de la JERC de l'any 2000, de l'any 2001 i de l'any 2003; les actuacions en dues de les festes majors més grans de les comarques gironines, Figueres i Girona.; els concerts al Mercat de la Música Viva de Vic, a l'escenari el Sucre i a les Festes de la Mercè de Barcelona a l'escenari del Moll de la Fusta.
El mes de Setembre de 2003, el grup realitza una mini gira europea que els porta a actuar a diferents ciutats d'Alemanya i Suïssa.
A més de les actuacions esmentades, al llarg de tot aquest temps han actuat amb gent tan diversa com Ja T'ho Diré, Sopa de Cabra, Dr. Calypso, Color Humano, Fundación Tony Manero, Narco, Ke Rule, Los Rancios, Betagarri, La Gran Orquestra Republicana, Hechos Contra el Decoro, B-Violet, Geronación, Superskun, Telephunken, Elèctrica Dharma, Els Pets, Komando Moriles, Obrint Pas, Frenillo de Gauguin, Amparanoia, Goldfinger, ...

Podríem definir l'estil de Burman Flash com una mescla de ritmes calents (reggae, ska,...) amb un toc de contundència. Les influències del grup són molt diverses, tant pel que fa a grups com a tipus de música, així que és difícil parlar d'algun nom concret.

Altres continguts del grup:Nombre de fotos: 4

Articles: Notícies | Cròniques | Entrevistes

Discos

Nombre de lletres: 6

Club de fans

Enllaços:
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal