nou?
logotip decibel.cat

Aqstics

Aqstics logo

Biografia:

Aqstics neix l'estiu del 1999, amb els argentonins Oriol Alsina i Eloi Aymerich (veïns del mateix carrer) i els mataronins Ferran Valls i Gener Salicrú com a integrants del grup. Aqstics inicialment es presenta amb un so acústic amb jocs de veus, acompanyat amb guitarres acústiques, un baix bàsic, un clarinet i una tímida percussió.
En pocs mesos comencen a sovintejar els concerts: Vilassar de Dalt, Caldetes, Mataró... cosa que fa plantejar al grup la necessitat d'aportar una dedicació més intensa al projecte.
Així, intentant sorprendre el públic a cada concert i sorprenent-se ells mateixos, entusiasmats amb la idea que les seves cançons realment agradaven a força gent, arriben a l'estiu de 2000 amb molts projectes estiuencs, fent concerts per diversos punts del principat.
Després de diversos canvis en la percussió, Joan López passa definitivament a formar part del grup com a bateria. Durant l'hivern del 2000 la banda enregistra una maqueta casolana, titulada "Aqstics" que comença a circular a principis del 2001. El tiratge va ser força exitós, i se n'han arribat a vendre unes 400.
Un temps després decideixen incorporar com a col·laborador un percussionista (en Pep Terricabras) que es complementés amb la bateria i donés un aire més complet i variat a la percussió. Poc després s'incorpora en Gustau Zariquiey, un sorprenent i molt jove baixista. A principis del 2002 el grup es planteja l'opció de tirar endavant l'enregistrament d'un disc. Així, durant la primavera i l'estiu d'aquest any Aqstics presenta les seves cançons i recapta diners per a la gravació del disc; toquen a la sala Clap i a l'Arcàdia de Mataró, a la Festa Major de Les Santes, a les Fires Joves...
Aquell mateix estiu enregistren els instruments als estudis Aurha d'Esplugues de Llobregat, amb l'enginyer de so Maurizio Tonelli i a principis de novembre graven les veus als estudis Blizzard de Sant Feliu de Llobregat, amb l'enginyer de so Adolf Sanz. La producció de les veus va anar a càrrec de l'amic i professor de cant Enric Illana, natural de Mataró. Finalment, durant la primera quinzena de desembre, el disc es va mesclar i masteritzar novament als estudis Aurha. Els Aqstics aprenen a recordar com és d'important ser humils i saber escoltar. Aprenen a treure el màxim d'ells mateixos, a exigir-se el màxim i a ser honestos amb allò que fan, amb ells i amb la gent que els envolta.
Amb el disc preparat i un disseny fet per ells mateixos, el dia 3 de març del 2003 surt oficialment a la venda el seu primer disc, sota el segell discogràfic Discmedi/Blau. El disc, titulat "Imagina" inclou dotze cançons, amb una característica introducció de percussió i cançons que a partir del pop-rock acústic es nodreixen del folk, la rumba, el reggae... Durant els primers dies de maig s'enregistra a l'àrea metropolitana de Barcelona el videoclip de "La selva tropical", dirigit pel jove realitzador Víctor Carrey i produït per Escándalo Films. En aquest mateix mes comença la distribució a totes les ràdios del país del primer senzill del grup, format per les cançons "La selva tropical" i "Però serà".
Paral·lelament a la sortida del disc i a múltiples compromisos promocionals a ràdios, revistes, televisions, etc. el grup es posa a la recerca de representants i mànagers interessats en moure la banda.

Altres continguts del grup:Articles: Notícies | Cròniques | Entrevistes

Discos

Enllaços:
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal