nou?
logotip decibel.cat

Crítiques de discos

Cercar discos
Obrint Pas - En Moviment!
Grup: Obrint Pas
Àlbum: En Moviment!
Discogràfica: Propaganda pel fet!
Any: 2005

El concert que els Obrint Pas van fer a València el 30 d'abril de 2005 va quedar enregistrat en vídeo i en àudio i és la mostra més clara d'un concert del grup valencià amb més ressò del moment. El disc trasmet -dins les limitacions- les sensacions que transmet el grup en el seus directes, ja que es nota l'entrega del públic a totes les cançons, que són les més emblemàtiques. En aquest concert però no hi van actuar sols, sinó que ho van fer acompanyats d'un bon grapat de músics i elements de la cultura popular catalana. Hi podem escoltar les col·laboracions de Joan Garriga i La Gossa Sorda a "Quatre Vents"; Fermín Muguruza a "No hi ha demà" i "La revolta de l'ànima"; Carles Belda a la "Caça de Bruixes"; l'Àlex dels Inadaptats a "Telefeixisme" o en Miquel Gil a "Del sud", en una interpretació a la seva mida a la primera part de la cançó i amb el format original a la segona. Com a raresa cal destacar la presència de la cançó "A València", la primera que van fer els Obrint Pas o també la interpretació final del tradicional "Cant dels Maulets", amb en Titot i els mateixos autors de la cançó: Al Tall. Una excel·lent mostra del directe dels Obrint Pas plasmada amb força fidelitat en el CD.

Jordi Garcia
Obrint Pas - La Flama
Grup: Obrint Pas
Àlbum: La Flama
Discogràfica: Propaganda pel fet!
Any: 2004

La Flama és el tercer disc d'aquesta banda de València. Un disc on es manté la flama més viva que mai amb la seva fusió de ska, reggae i core, amb l'instrument singular del grup que és la dolçaina. Un instrument que dóna al grup un caire més festiu i ballable.

En aquest tercer treball hi podem trobar les col·laboracions de'n Carles Belda a l'acordió en les cançons "Caça de bruixes" i "Quatre vents" o en Feliu Ventura en la lletra escrita per ell "Novembre", un homenatge a Miquel Martí i Pol i en la veu a les cançons "La flama" i "Som"; també d'Emili Pérez del grup Sva-ters al saxo.

El disc continua en la línia dels anteriors treballs amb lletres contundents, reivindicatives i amb esperit crític.

Esther Esteve
Obrint Pas - Terra
Grup: Obrint Pas
Àlbum: Terra
Discogràfica: Propaganda pel fet!
Any: 2002

Tercer disc d'aquesta banda valenciana que cada cop s'està consolidant més dins dels Països Catalans. Aquest disc "Terra" està compost per dotze cançons acompanyades tota l'estona per l'instrument que ha caracteritzat des de el principi els Obrint Pas: la dolçaina, acompanyades d'una secció de vents excel.lent i seguint la línia de sempre dels Obrint Pas en les lletres, força reivindicatives, barrejades amb sonoritats mediterrànies, ska, reggae i hardcore. Dins del disc també podem trobar cançons populars com "El cant dels Maulets" cantada per Al Tall, un breu homenatge al pensador valencià Joan Fuster i una genuïna "Marxa Mora" (típica de les comarques valencianes).
El disc ha estat produït per Triku, un veterà productor basc de grups com Betagarri, Burman Flash..., enregistrat als estudis navarresos Katarain i dirigit per l'enginyer de so Ángel Katarain.
Un molt bon disc que ha d'acabar de consolidar el grup.

Esther Esteve
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal