nou?
logotip decibel.cat

Crítiques de discos

Cercar discos
Cesk Freixas - El camí cap a nosaltres
Grup: Cesk Freixas
Àlbum: El camí cap a nosaltres
Discogràfica:
Any: 2007

Cesk Freixas, acompanyat de la banda Els Altres Bandais, publica el seu segon disc sota llicència Creative Commons i se suma a la cada cop més nombrosa llista de grups que opten per aquesta llicència per permetre que el seu missatge musical es pugui escampar amb més facilitat i rapidesa. Aquest segon disc és ja un disc molt madur, sobretot pel que fa als arranjaments musicals. Moltes vegades els cantautors amb missatge a les seves lletres deixen més coixa la part musical, però en canvi Freixas aposta per una gran qualitat i un treball molt acurat en la part musical -potser també hi té alguna cosa a veure Magí Batalla que signa gran part dels arranjaments- i evoluciona cap a un camí molt interessant. La part vocal també segueix la línia de la instrumentística i hi trobem bones harmonitzacions a dues veus. Les lletres sí que segueixen la línia encetada amb 'Set voltes rebel' i parlen de temes socials i nacionals amb un destacable treball poètic al darrera. El camí cap a nosaltres és, doncs, un camí molt encertat que el cantautor riudebitllenc emprèn i que espero que segueixi perquè crec que és el camí més interessant on podia anar la seva proposta.

Jordi Garcia
Cesk Freixas - Set voltes rebel
Grup: Cesk Freixas
Àlbum: Set voltes rebel
Discogràfica: Bullanga Records
Any: 2005

Primer disc del penedesenc Cesk Freixas, un cantautor de missatge compromès amb diverses temàtiques tan de caràcter social com de caràcter nacional. Musicalment és una proposta força complerta que combina temes purs de cantautor només amb guitarra acústica i veu (que recorden una mica l'estil del duet Titot i David Rosell), amb d'altres amb una banda de pop-rock i segones veus; fins i tot hi podem trobar una remescla electrònica del tema "Una vida, una història", realitzada per Trashoo, que també s'ha encarregat de la gravació, mescles i masterització. Un dels elements més destacables del disc és la veu, amb una tímbrica molt interessant i adequada per aquesta proposta; penso que amb el temps podria esdevenir una de les veus de referència del panorama català. Seguint en l'apartat de veus, també cal fer esment de les segones veus esporàdiques de la Marta Solé i la col·laboració en el tema "L'última fada" del valencià Feliu Ventura.

Pel que fa a les lletres, i com apuntava a l'inici, contenen un missatge força compromès i es poden dividir en tres grans temàtiques: la crítica social, amb textos molt interessants com els de "Una vida, una història" o "Codi 777"; la defensa del país i la llengua, amb dos poemes de Marc Freixas; i també n'hi ha de temàtica amorosa ("Un brindis per les nostres vides", "Nuus" o "Torna la nostàlgia".

Jordi Garcia
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal