nou?
logotip decibel.cat

Crítiques de discos

Cercar discos
Busk'n'Baix - 13 i sort
Grup: Busk'n'Baix
Àlbum: 13 i sort
Discogràfica: DiscMedi
Any: 2006

Aquest és el segon disc que edita la formació de Ponent Busk'n'Baix i ja d'entrada presenta una novetat força important: l'absència d'Aleix Cruz que fins llavors havia estat cantant del grup. Ara doncs, és la Gemma qui agafa tot el protagonisme en les veus del grup, tot i que en aquest treball hi podem trobar altres veus com són les dels Gossos al tema 'El despertar del món' o la de l'actriu Laura Guiteras al tema acústic final. Però tot i la seva marxa, l'Aleix col·labora en un dels temes fent una de les segones veus a què ens tenia acostumats. A banda d'aquest fet, aquest disc també suposa una lleugera evolució estilística del grup, que ja no basa tant la seva música en un pop enganxós per anar introduint influències britàniques, guitarres amb més matisos i sons electrònics. Tot i així algunes de les cançons encara no han experimentat aquesta evolució però personalment els temes que més m'han convençut són els primers que comentava, com és el cas de la cançó que obre el disc 'Entre el dia i la nit', molt ben situada en aquesta posició, que fa evident que la banda vol créixer cap a sonoritats més actuals i madures. Potser part d'aquesta renovació sonora també és gràcies a la tasca que ha fet Marc Parrot a les mescles, en un disc enregistrat al seu propi local pel guitarrista David Jounou amb el seu estudi mòbil. Penso doncs que la manera de treballar és tot un encert: primer s'enregistra amb la tranquil·litat de fer-ho a casa i després es porta a un expert en mescles perquè hi dóni el toc final. Un nou pas en l'evolució del grup, que sense fer massa soroll va apostant per una música de qualitat. I com ja comença a ser habitual en molts discos, aquest inclou un vídeo del 'making off' de la gravació.

Jordi Garcia
Busk'n'Baix - A contra temps
Grup: Busk'n'Baix
Àlbum: A contra temps
Discogràfica: DiscMedi
Any: 2003

Després de guanyar el concurs de 40 Lleida, la formació de Ponent Busk'n'Baix ha pogut enregistrar el que és el seu primer treball discogràfic. Un disc que combina temes regravats que ja pertanyien a la maqueta predecessora amb d'altres de nova creació. En total són 11 temes de rock amb matisos pop, amb una molt bona base de guitarres i uns arranjaments molt ben treballats. Això sí, el tret més característic del grup és la fantàstica combinació de veus que fan l'Aleix i la Gemma, els dos cantants del grup.
Pel que fa als temes més destacables, jo em decantaria per "Moments de tota una vida", "Pluja d'octubre" i "Per una mirada", sense deixar-me la renovada versió de "Per sempre més", que al contrari que a la maqueta, aquí apareix en una versió minimalista amb guitarra acústica i les dues veus.
Un treball que es mou per un terreny ja força explorat, però que mostra molt bones maneres de fer i té cançons que poden esdevenir bons èxits.

Jordi Garcia
Busk'n'Baix - Per sempre més...
Grup: Busk'n'Baix
Àlbum: Per sempre més...
Discogràfica:
Any: 2001

La segona maqueta d'aquest grup demostra la força de les seves cançons, interpretades amb una magnífica combinació de veus entre l'Aleix i la Gemma. Aquesta maqueta els hauria d'obrir les portes del primer disc, ja que cançons com Moments de tota una vida s'ho valen completament. També destacarem la versió "Little Wing", que tanca la maqueta.

Jordi Garcia
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal