nou?
logotip decibel.cat

Crítiques de discos

Cercar discos
Uf..! - Coses a fer
Grup: Uf..!
Àlbum: Coses a fer
Discogràfica: Kibo Music Produccions
Any: 2004

Primer treball discogràfic de la formació manresano-terrassenca Uf..!, un disc curtet (37 minuts, 9 temes), que recull diversos temes de les seves maquetes anteriors i també alguns d'inèdits. Es tracta d'un treball que podríem encasellar en l'estil pop, un pop melòdic típic i amb rodes d'acord previsibles i poc innovadores. Si bé l'estil és una mica tòpic, on destaquen els Uf..! és en la part de complementar les cançons: bons arranjaments de guitarra, interessants aportacions del teclat i una veu característica i carismàtica del cantant Eddy Mata, complementada amb uns cors molt ben treballats a quasi totes les tornades. Menció a part mereix l'apartat de col·laboracions, quasi totes de vocalistes, que han aportat uns tocs de varietat en les veus. Destaquen les espectaculars veus d'Àfrica Pérez (Els Convidats) al tema "Elipa" i Karolien Greenache (Esclat Gospel Singers) a "Hora punta"; però tampoc no ens podem oblidar dels No Badis!!, Eduard Boada (Frenètic) i Rubèn Masnou (Catau), que apareixen tots plegats a "Sense mirar enrera".

Els temes que més destacaria són: "Sempre", un clàssic de la banda ben conegut pels seus seguidors; "Elipa", amb el duet amb Àfrica Pérez; "Hora Punta", amb Karolien Greenache i la balada que clou el disc "1998".

Comprar el disc

Jordi Garcia
Uf..! - Uf..!
Grup: Uf..!
Àlbum: Uf..!
Discogràfica:
Any: 2002

Després de treure la seva primer maqueta l'any 1999 els Uf..! decideixen de treure la seva segona maqueta amb una mica més de cara i ulls i per aixó la graven als Estudis Kay de Manresa, durant els dies 10, 11 i 12 de juny.

Aquesta maqueta es caracteritza principalment per la veu del cantant ja que transmet una melodia simfònica juntament amb la base d'acompanyament de l'estil pop-rock amb molt de sentiment. Pel que fa a les cançons es caracteritzen per un estil melòdic però acompanyat d'unes guitarres elèctriques molt canyeres tota l'estona. De les cançons que segueixen més la línia rock'n'Roll en destacaríem "Sempre" i "Ràdio Pastura" que de totes és la més rock'n'rollera amb un solo de guitarra bastant contundent. Com a cançons més melencòliques, serien les dues restants de la maqueta "A cada cantonada" i "Xops d'esperança" acompanyades tota l'estona pel teclat de fons.
En definitiva una bona maqueta per escoltar les lletres tranquil.lament i gaudir de la música.

Esther Esteve
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal