nou?
logotip decibel.cat

Màitip's, Brams i el nou vallenc il·lustre a Valls (12-abril-03)

14/04/2003
Valls (Alt Camp) - Sala Kursaal

Que d'entrada un concert on hi toquin els skatalítics Màitip's i els Brams no venguin res de res d'alcohol a la barra ja sorprèn. O si més no fa entreveure que ens trobem en un concert força peculiar. I és que aquesta actuació es celebrava per commemorar el vint-i-cinquè aniversari de l'Associació de Pares d'un dels instituts de Valls. És a dir, contràriament a com seria més normal, van ser els pares els qui es feien càrrec de l'organització.

Per començar què millor que un grup de casa, de Valls, els Màitip's. Aquesta formació es mou clarament dins l'ska, el reggae i les seves variants. Temes propis i versions, perquè no dir-ho una mica descafeïnades, configuren el repertori d'una banda que no para de fer actuacions sobretot per la comarca de l'Alt Camp. Els Màitip's han renovat la seva secció de vents que ara dóna més riquesa al so de la banda. Tot i això als Màitip's encara els queda camí per córrer per perfeccionar la seva proposta.

I quan finalitzava l'actuació dels Màitip's, sense cap mena de dubte, va arribar el punt àlgid de tot el concert. I no ens referim precisament a l'actuació dels Brams sinó a la intervenció dalt de l'escenari d'un membre de l'organització. Es tractava d'un home de mitjana d'edat que en la darrera cançó dels vallencs va pujar a l'escenari a agrair els qui havien fet possible l'esdeveniment. Però no només això, l'home en veure's dalt i amb un micròfon a la mà, va voler tastar l'èxit i va començar a agrair i a repartir 'visques' per tothom. Visca terra lliure, visca Catalunya independent, visca Unió de Pagesos o fins i tot un visca per aquelles noies a les què aquell dia els hi va venir la regla. L'home però, no en va tenir prou amb això i va aprofitar al màxim aquells minuts de glòria: ens va oferir un ball amb els Màitip's mentre aquests marcaven el ritme de les seves curioses reivindicacions. Per acabar va ser corejat per les primeres files que, sortosos, van poder donar la mà a aquest nou heroi vallenc.

I els Brams en una de les primeres actuacions de presentació del seu nou 'Energia'. Uns Brams que van dividir el seu repertori en parts força diferenciades. Per començar, i encara sense tecles ni vents, van seleccionar aquells temes més canyeros com el 'Ploramiques', l' 'Aldea Global Thematic Park' (amb el 'Virolai' enlloc d'El meu avi') o el 'Rojo Separatista'. Van continuar amb peces més ballables on els vents hi tenen un pes important, per desembocar després en l'apartat 'etílico-sexual' de l'actuació. Així doncs vam poder sentir el 'Què podríem fer?' o 'el xup-xup avecrem de la teva figa' del 'No em deixis marxar' que va fer posar les mans al cap de més d'un pare dels que s'havia encarregat de contractar els Brams. Però encara no s'havia acabat, com que no es podia vendre alcohol, té alcohol sobre l'escenari: 'Inici de càstig al fetge', 'Dilluns que ve' o 'Bufar i fer ampolles'. Per finalitzar els Brams van reservar-se alguns dels seus temes més esperats com 'Massana', 'Brindis' o 'Vull per demà'.

En l'aspecte musical voldríem destacar el paper del David Rosell, incorporat amb encert des d'enguany a la guitarra i que ajuda a donar més imatge de banda als Brams. I és que es nota la complicitat a primera línia dalt l'escenari de les dues persones de les qui depèn la major part de la composició. A més el característic so que treu la guitarra del David ajuda a polir el so dels berguedans.

Imatge general durant l'actuació dels Màitip's
Imatge general durant l'actuació dels Màitip's
En Titot i els vents, amb la novetat de Sergi Beringues a la trompeta
En Titot i els vents, amb la novetat de Sergi Beringues a la trompeta
David Rosell a contrallum, en la interpretació de 'Quan surt el sol'
David Rosell a contrallum, en la interpretació de 'Quan surt el sol'

Text: David Fernàndez, Esther Esteve
Fotos: Jordi Garcia

Comentaris

14/04/2003

hOLES!!!
Vaig estar al concert i va estar molt bé. L'home aquest és el Chema i ja és tipic que faci les seves actuacions en tots els concerts que es fan a Valls, el pobre se'l toregen una mika...
Bé, doncs aixos...no hi havia massa gent però i aixo de les begudes va ser una putada però es clar... no es posarien els pares allà a vendre alcohol als seus fills...resulta lògic... però b... ara us esperem a tots el 24 de maig amb Dr calypso i els Re de Bo de teloners !!

15/04/2003

Només voldria deixar clar que no cal ser un alcoholic com l'autor de la critica. Si a tot a arreu s'ha de vendre alcohol, doncs pq no dir.ho, quina pena !!!!!
Espero que això serveixi d'exemple pel jovent d'avui en dia.
A part d'això, felicito els Maitip's, perque personalment ho van fer molt be.

15/04/2003

no cal k venguin alcohol per poder beure i tajarse!! no+ cal anar preparat!!!!

15/04/2003

Bones, només volia dir q era la primera vegada q veia als Maitip's i ho fan molt molt bé (no se pas que diu l'autor de la crítica) , xo el millor q tenen es el baix xaval ESTAS BONISSIM, no em penso perdre cap més concert més, et vull tonar a veure.
Seguiu aixi i sobretot tu GUAPO.

15/04/2003

Home no diré pas que sigui una cosa bàsica, però que no veinguin alcohol... vaia tonteria, si després els seus fills s'emborratxen cada cap de setmana, x deu! és tant hipòcrita com el concert que van fer a la salle-reus fa un o dos anys... us en recordeu?

15/04/2003

Aneu al concert.. o a emborratxar-vos? (nomes per curiositat)

15/04/2003

Si ho dius per mi, llegeix bé perquè al missatge he posat "Home no diré pas que sigui una cosa bàsica, però que no veinguin alcohol..." jo el que critico és la hipocresia, no pas que se vengui o no alcohol.

15/04/2003

Aquests vallencs estan ben bojos!

15/04/2003

beneta !!!! i tu d'on ets ??? aqui no hi ha cap boig.. el q passa és q aclarim les coses amb dialeg, encara q alguns no sapiguen fer una puta cronica, com el matat autor d'aquesta, pq no entenc quin problema té amb vendre o no alcochol. Ho explica com si fos un esdeveniment mundial, i jo crec q no té gens d'importancia.Com ben be diu Pajuly, només cal anar preparat.
adeu.

15/04/2003

1er : màitip's no reivindica res.
2on: màitip's no fa versions en plural.
3er: el cafe sol no ens agrada....
4rt: el cronista no sap què vol dir la paraula "crònica".
5è: l'alcohol no ho és tot, tb hi ha sexe.
6è: el Xema no és de Valls ni és organitzador.
7è: no esta be enriure-se'n dels deficients mentals.
8è: quina és la seccio vella de vents de màitip's ???
9è: màitip's posava ritme al xema o feia una altre cosa.... ??
per ultim, a vos us ha vingut la regla , nens i nenes ???? xD

15/04/2003

Trobo molt correcte les vostres queixes vers l'alcohol, però un centre d'ensenyament, en aquest cas un institut, no està permès a vendre begudes, sinó penseu, se'n van vendre pel concert del Whiskyn's que es va fer per inagurar el nou institut Narcís Oller? El que passa és que pot ser no ens aturem a pensar al lloc a on anem. Qui volia beure, s'ho portava de casa, i qui no s'havai de fotre.

15/04/2003

ieeeepaaaa peña!!
vam venir el koncert, va estar molt be tot i k faltava alcohol x animar una mika les festa.crec k kuan tornin a fer algun concert haurien d fer + publicitat. enga dew! fina un altre! muaks :P

16/04/2003

Podré o no compartir la opinió de que hi hauria d'haver hagut alcohol, pero el q no es pot entendre es q un cronista musical encapçali el seu escrit amb aquest fet, NO TENIU NI IDEA i no l'heu encertat gens ni mica. Crec q seria un punt al vostre favor rectificar aquesta crònica i de pas no crec q el debat q s'ha generat en aquest forum sigui el q preten la vostre web,aixi q ja ho sabeu. Deu

16/04/2003

bones!! val a dir k el concet no va valdre gaire la pena, ehh, els Màitip's van tar mub, pro els brams... una mika passats de voltes... i axò de la beguda va ser un pal, jo crec k hi hauria d'haber hagut alcohol! pro wenu... la gent ja su va montar prou be. I "una fan" axo k dius del baix.. no ets pas l'única k u pensa... jajajaj, pro enkra ni ha un de millor!! i ell ja u sap! jejej, dewww gent! k vagi b

16/04/2003

No sé perquè heu de fer sempre merder amb les cròniques, analitzar-les i queixar-vos per tot.
Encara gràcies que ens les fan. I si s'equivoquen en algo, tenen el seu dret. No us equivoqueu mai vosaltres, o es que sóu perfectes?

16/04/2003

L'alcohol és salut i si et conviden medicina!!!
X cert no trobeu als Brams, almenys els seus directes, bastant més fluixos k en altres anys¿
Personalment, el concert k van fer a l'Autònoma el vaig trobar molt curtet i fluix! La influència d'en David Rossell es nota molt, tant en les cançons noves com les antigues, i personalment trobu k es perd força akell ritme més ska! Speru k això només així stat l impressió d'un únic concert i speru gaudir dels brams impresentables i berguedans!!
SALUT I INDEPENDENCIA!
LA LLUITA ÉS L'ÚNIC CAMÍ!

16/04/2003

sí, és cert que es nota la presència d'en david rosell, però no és pas una cosa negativa! a més, a mi personalment m'agrada més energia que no pas amb el rock a la faixa, per exemple. està molt més currat tot i que segons tu haria de ser més merda ja que la meitat de les cançons són fetes pel rosell. és que, joder, aquest noi és el crack! és boníssim!!!
visca catalunya lliure!

16/04/2003

el concert de brams va ta mub! x molt k diguin, i mira... no i havia begudes doncs un altre dia serà xò el concert en concret va tar mub! al menys x mi.
VISCA CATALUNYA LLIURE

17/04/2003

Ei!!!!!
Jo tb vaig anar al concert... i encara que erem pokets va estar de puta mare!!! A Màitip's ens ho vam passar de conya... eh que sí? Uoooo són mol sexys!!! :P Brams també va estar molt bé no cal dir-ho... El "vallenc il·lustre" aquell no és de Valls... El tema de la beguda ves... es normal que si ho organitza un insti... a més, qui vol beure ja ve preparat! xD o no? Ei a veure si hi ha un altre concert aviat... i que els Màitip's no faltin, eh!!!!!

17/04/2003

No sé pq heu de muntar tant de merder! Supos que el q ha sobtat al que ha fet la cronica és q sigui precisament en un concert dels Brams on no es vengui alcohol. Es clar, ells són els primers que en critiquen el seu consum, és clar...
Per Favor!!! Si els Brams fan i sempre han fet apologia de l'alcohol!!!

17/04/2003

Hola,
Sobre el tema del canvi a la guiarra d'en David, crec que ha sigut un canvi molt radical, d'aquella guitarra suau que tocava el Santi a la guitarra molt més contundent d'en david. Jo crec que en algunes cançons el canvi hi ha anat MOLT bé i en altres es nota una diferència important. Però de totes maneres crec que aquests brams prometen molt i que aquest estiu els podrem disfrutar fins a rebentar!!!!!!!

17/04/2003

iiiiiieeeeep!!! Som les fans num. 1!! jajajjaj
El concert dels Màitip's va estar molt be i..... ara ve lu bo! jejjeejje..... ens kdem am el bateria i el baix!!!! jajajjajajajjaja de Màitip's, ehh, WAPOSSS us estimem! jajjajaja, us ha kdat clar? a vere si kdem un dia! be, un altre dia, jajjajaja. Llastima k ens vageu tan cries... pq am 15 una se sap defensar prou be, no? i sino prgunteu als ex! jjajajja wenu Xatus, us deixem, NO canvieu mai... i a vere kuan esteu lliures duna vegada! us estem esperant (de bon rollu, ehh) kins ulls + bonics k teniu!! els 2!, el baix de color verd, i ell bateria blaus!! uuuooooh!!!! noies, no ens els prengueu! poseuvus a la cua! ajajajajjajaja Us vau superar de veninnus a saludar (be, un sempre saluda... :P) el proxim dia no us escapareu tan facilment de natrus! us u assegurem.... assegurat per el seguru ocasso, xDDD pro us eu de deixar portar una mikona +..., i sobretot.... PROTECCIONS!!!!! jajajjajaja, muaks! DEWWWW dunes bones amigues, i esperem ser algu + k unes bones amigues (es conya, ehh) jajjajaja dew wapisims, "hata la fin del mundo" ;)

17/04/2003

iepppppppp, soc la fan nº 1 dls Maitip's, x cert, Xavi(B0MbEtA), segueix aixi, stas bonissim!

17/04/2003

eiiii penya, axo de l'alcohol no importa pke naltrus la vam pillar igual... A veure si us vei el dia 24 amb doctor calipso i els re de bo. Venga salut i visca els re de bo!!! El millor grup del carrer Jaume Huguet de Valls!!!

17/04/2003

mira xata la de la(una fan)deix al baix ke nu es pas teu val ja esta ocupat xata ke no tenteres no cal ke diguis k ta bo pk ja u se jo val i no et pasis ni un pel pk te les veuras am mi (jajaj)

18/04/2003

Hola!!!!! El proxim dia 24 dr calipso i re de bo. Ja tinc ganes de tornar a veure en directe els re de bo, enkara k no siguin koneguts, pke encara son molt joves, son moool bons!! Animeuse penya i veniulos a veure, ja vureu... El seu ska-punk-rock es moooooool guay!!! Vagi b! Visca el Medir el Tuà i el Nas!!!! el millor bateria d Valls!!!! I visca el Xema, el nostre lider espiritual!!!

19/04/2003

Iep!!! Això va x la "Doxa" i la "Roma" k una mica + amunt diuen no se k del baix i el bateria... Noies!!... el baix sí pro el bateria?? A veure, els k estan + bons són el tudela... osti si està bo... el xavi i el campana!!!! Són mooooooooolt makus!!!!!!!!!!!

19/04/2003

el Xavi Pérez és molt maco i molt simpàtic i del grup no puc dir massa cosa xq només he anat a un concert :$

19/04/2003

hmm...però no tu creguis molt he...;)

19/04/2003

roger ets el crack!!! kins ulls mes macus..... xavi tambe tas okupat tu? :((((((

19/04/2003

roger pero nomes els ulls eeeee jajajajaj

20/04/2003

colta "jo mateixa" deix tar el roger k ta ocupat! i kuan no u estigui (si es k ia algun dia k no u estigui) sera per mi!! u as entes?? jajajajja :P

21/04/2003

eeeeeepaaaaaaaaaaaa cm nem?? de lultim comentari k vam fer..... pos k no navem massa b... allo k pasa.... i nu+ cal k us en cregueu un 50% jajajajaja, en seriu, el concert va tar mub... sense ser re de laltre mon, pro be. I + val no tirar gaires floretes a akets nois... pq a vere si els i pujaran els fums al cap.. i nu+ els i falta axo, jejejejej ;). wenu fans de Màitip's us deixem, (AH! per cert, TUDELA, estas bonissim!! jajajajaj :P llastima k tiguis ocupat) dewww gent

21/04/2003

ola!! k pesades k som, ehh? jajaaj, no, va, ara en seriu, direm el k realment pensem ni una sola mentida, us u prometem. La RoMa esta enamorada del bateria, una putada, u se, pro am axo no i puc fer re, ja u se, a + a + ta ocupat, i k li duri. I la DoXa li cauen b tots, Es l'unic k es pot dir... esperu k axo no vagi a parar en males mans. DeW

22/04/2003

la gent se'n va de l'olla...... (si us agrada un grup pel físic dels components estem ben apanyats)
seria hora d'obrir una mica més els ulls no creieu

22/04/2003

bona nit, maitip's cada dia soneu millor, la veritat, però tan vosaltres com brams vau tocar massa poc rato, com pot ser k un koncert akabi tan aviat i sense beguda.... aixo no potser...però la vam pillar igualment, el de casa sempre esta mes bo.weno maitip's seguiu progressant k aneu molt be. parla el silenci .

22/04/2003

CHEMA ETS L'ÍDOL!!!!!!!!UUUUUUUUUUUEEEEEE

24/04/2003

Maria Oliva, els ulls ja els tenen ben oberts, sinó no veurien lo bons que estàn!!!
Si un grup ja no entra pel seu físic, anem apanyats, jeje. Primer que estiguin bons, i després que toquin bé! !!*!!

24/04/2003

a vere noies nomes fa falta k els dieu tot axo pk sels pugin els fums mes al cap... bueno d efet mes es bastant dificil k sels pugin. enga res mes k token be pero jata res de altre mon. si fosin tan bons no creieu k tokarien a atres llocs k no fos valls?

24/04/2003

mira xenxo fes lo que vulgos, però io ho trobo una mica ridicul que t'agradi una música pels tios, la veritat,una mica trist...

26/04/2003

Maria el/la Xenxo te part de raó, si un grup no cuida la seva imatge fracassa, si o no? pro a veure, tmp cal tiralsi floretes, pq no son tan perfectes com semblen....

27/04/2003

wenes!!!! som unes fanatikes de maitips! jejeje, i volem donarvos anims!!! endavant nois! ;)

30/04/2003

perdona però una cosa es la imatge personal i lo altre la música. Ara em diràs que tots los bons/es músics estan boníssims, doncs no, una cosa es la música i lo altre el físic que no hi té res a veure i io no dic que no se la cuidin sinò que trobo pessím gastarte peles en veure concerts i tal pel tio q està dalt d l'escenari...

02/05/2003

Digueu-me tardaner per escriure això a la web, que dubto que algú ho llegeixi, pro weno. Vull dir que vaig trobar a Brams molt fluixos, i van explotar poc a l'escenari, igualment que van deixar-se de cantar cançons mitiques seves. Tot i no ser un fan radical dels Brams, puc dir que l'alcohol no em va faltar (ja que veniem preparats, com deia Pajuly el muixerrillo, records cabró!)

engaaaaaaaaaaa que us donguin a tots. DJBXB18!!!!!!! Beeps

27/05/2003

jo tb vai estar al concert i tb vai trobar els brams molt fluixos, ja es ora ke despertin tornin a desmedrarse durant els concerts com feien abancs i deixin de tocar les cançons lentes i avorrides
i a vera kuan token la del president i la de la declinacio de beure ke son lews millors
visca brams i continueu com abans ke els concerts eren orgasmes !!!!!
tb hi faltava alcohol!!!!! pero despres al drinking (baretu) la pots pillar perfectament
dew i gora brams
salut i força al kanut!!!

Nou Comentari

Disposes de 500 caràcters
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal