nou?
logotip decibel.cat

Celebració de la diada del País Valencià

06/05/2000
València (Horta) - Plaça de Bous

M'haguera agradat haver pogut escriure una crònica, però el concert que tots esperàvem a València es va convertir en una notícia. Estàvem a 6 de maig, i pareixia que per fi anàvem a commemorar el 25 d'Abril, data en què el País Valencià va perdre tota identitat en ser invadida per les tropes borbòniques ara fa quasi 300 anys. Tot varen ser problemes des del principi. L'acte com a tal no estava autoritzat, ja que des de la Diputació es va negar la Plaça de Bous a Acció Cultural del País Valencià (que organitzava l'acte). No obstant això, la productora de Lluís Llach no va ficar cap inconvenient en demanar-la per presentar el nou espectacle "Germania 2007" i incloure en aquest la resta d'actuacions. Denegar la plaça a Lluís Llach haguera delatat la dictadura que tenim ací. Tant la manifestació com el Tirant de Folk i l'espectacle de Llach va ser un èxit. La plaça estava plena de gom a gom amb més de 20.000 espectadors que vingueren de tot arreu, però va arribar l'hora del Tirant de Rock on actuaven els Ja t'ho diré i els Brams... ja havíen montat els Ja t'ho diré quan de sobte se n'anà tot el món de l'escenari. Passaren 10, 20, 30 minuts... Encengueren els llums i ens varen dir que poc a poc anàrem sortint, ja que degut a "problemes tècnics" el concert s'havia de cancel·lar. La versió oficial és que donaren un avís de bomba i així ens quedàrem sense poder vore un dels pocs concerts de rock català que es donen a València. El més greu de tot és que els mitjans de comunicació d'ací no digueren res alt respecte, això sí, no s'oblidaren de comentar al detall tots els xicotets incidents que es varen produir, com que per segon any consecutiu es va trencar l'estatua del matarife Montoliu.

Text: Mar Jardí, Natxo Domingo

Comentaris

07/03/2001

Felicitats a tothom que fa possible aquests dies tan i tan guapos!
I a tots els ARTISTASSOS que van tocar, va estar molt molt bé. Com sempre, en Pep Sala, encantador, agradable, amable...brillant dalt l'escenari!

07/03/2001

Hola, simplement dir que jo vaig estar-me tot el dia a la Fira del Disc de Girona i que va ser genial, més inclús que la de Barcelona que aquest any hi vaig poder anar per primer cop i la veritat
trobo que tenen molta més marxa els gironins que no pas els barcelonins. Que seguim així.
Salut i força al canut!
VISCA EL ROCK CATALÀ! VISCA SAU!!

Nou Comentari

Disposes de 500 caràcters
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal