nou?
logotip decibel.cat

Obrint Pas

Obrint Pas logo

Biografia:

El 1993 és l'any de la creació del grup a l'Institut de Batxillerat Benlliure de València (L'Horta)

El 1994 enregistren la primera maqueta a Alboraia (L'Horta). Amb aquesta maqueta, el grup és seleccionat entre més de quaranta per participar en la fase final del III Tirant de Rock, del qual en surt guanyador. Com a premi el grup participa amb tres cançons en el CD compartit Tirant de Rock. El novembre del mateix any i amb els propis mitjans, enregistren una segona maqueta, La Nostra Hora, on comença a reflectir-se l'evolució musical del grup.

El 1995 el grup incorpora nous elements (dolçaines i percussions) i comença a girar per tot el País Valencià, consolidant-se com a grup de directe, festiu, però enèrgic i contundent. A l'agost d'aquest any el grup enregistra la tercera maqueta Recuperant el somni, amb quatre cançons històriques: Continuant Avançant, Viva Zapata, Els Colors de la Lluita i No Tingues Por. Amb aquesta cinta el grup comença a mostrar la seua diversitat d'influències que van des del rock i l'ska fins a la música tradicional. D'aquesta maqueta se n'exhauriren les 3.000 còpies editades. Aquest mateix any Obrint Pas actua amb Negu Gorriak a València i fa els primers concerts al Principat.

El 1996 el grup és seleccionat per a participar en la final del concurs de maquetes de la revista catalana Enderrock, concurs emmarcat dins el Festival de la Música Viva de Vic. La final es realitza a la Sala Nexus de Vic, i el jurat concedeix el premi 'exaequo' a Obrint Pas i als gironins Zitzània.

El 1997 Obrint Pas decideix autogestionar-se el seu primer CD La Revolta de l'Ànima, amb cinc cançons enregistrades als estudis Experience d'Alboraia i produïdes per J.L.Shipley. Per tal d'editar aquest CD sorgeix el segell 45 Revolucions Records, un nou projecte que sumaria els esforços de grups valencians com Ki Sap, Atzukak, Feliu Ventura, Terra Vermelha, FSAN o Sant Gatxo.

El 1999 el grup contacta amb la discogràfica catalana Propaganda pel fet! per tal d'enregistrar el seu primer Llarga Durada: Obrint Pas, que finalment enregistren durant els mesos d'octubre i novembre als estudis Experience i a l'Estudi de Música de València. Aquest disc, que representa un repàs a la història del grup, recull algunes de les cançons emblemàtiques de les primeres maquetes, com No Tingues Por i Continuant Avançant, combinades amb cançons antigues mai enregistrades i amb cançons inèdites.

Al febrer de 2002, i després de recórrer bona part dels Països Catalans, Obrint Pas torna a entrar a estudi. Amb gairebé vuit anys d‚experiència, el grup es planteja un nou treball amb una altra perspectiva. Es decideix treballar amb el productor BVA Triku, qui ja té una llarga experiència com a músic i productor. L'estudi escollit és Katarain, situat al bell mig les muntanyes navarreses. El resultat és el disc Terra, un nou disc que veu la llum l'abril de 2002 i que en definitiva marca un abans i un després en la història del grup. El disc inclou una versió d'Al Tall: El Cant del maulets.

El 2003 Obrint Pas inicia una gira que els portarà per primer cop a Alemanya, Itàlia, País Basc, Galiza i Castella. Davant la bona acollida del grup, el disc Terra es comença a distribuir a Alemanya, Itàlia, Portugal i Xile.

El 2004, després de la gira més llarga de la història del grup -més de 70 concertes en un any-, Obrint Pas enregistra el seu nou disc: La Flama. De nou el grup treballa amb BVA Triku però ara incorpora el treball de Kaki Arkarazo, guitarra i tècnic de Negu Gorriak i un dels principals referents del grup. La Flama s'enregistra a l'estudi que Arkarazo té a les muntanyes d'Andoain i compta amb la col·laboració de tres ànimes germanes de la formació: Feliu Ventura, Carles Belda i Manoli Alàndes.

Altres continguts del grup:Nombre de fotos: 15

Articles: Notícies | Cròniques | Entrevistes

Discos

Nombre de lletres: 39

Enllaços:
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal