nou?
logotip decibel.cat

Muhel

Muhel logo

Biografia:

Muhel és el nom artístic del cantautor Ricardo Sánchez. Fill d'espanyols nascuts a les colònies del Marroc, neix a Barcelona a l'any 1975. Comença a dedicar-se a la música als 22 anys guanyant a Catalunya el concurs Sur Jerez patrocinat per l'editorial Nuesa i la Cadena Ser.
A finals de 1997 es trasllada a Madrid on te l’oportunitat de compartir cartell i escenari amb artistes com Paco Bello entre d’altres.

Després de quatre anys torna a Barcelona per editar amb la discogràfica Picap el seu primer treball "Siluetes" (Picap 2003). Un disc que parla de la societat actual vista a través dels ulls d'un autor jove que intenta fugir de les teranyines de la gran ciutat. El disc és presenta a la Sala B (Luz de Gas) de Barcelona. Amb cançons com Siluetes, on es parla d'una societat sense temps per mirar enrera i donar-se als seus sentiments, o Giren, adonant-se de com funciona l'estructura del mon, es complerta un repertori d’onze cançons on es troba la versió de Cançó a Mahalta, escrita pel poeta Màrius Torres, amb música de Lluís Llach, i L'assassí del temps, a duet amb Pep Sala, productor del disc.
Siluetes està composat entre Madrid i Barcelona. Es un disc de via de tren, centre de ciutat, i transbordament de metro, amb influencies de cantautores com Tracy Chapman, Suzanne Vega, Joni Mitchell, o Eleanor McEvoy entre d'altres. No es un intent de fer música intimista sinó interiorista. Es un intent de posar ordre a l'interior del propi autor.
D’aquest primer disc s’editen dos videoclips “Giren” i “L’assassí del temps” que s’han emès en nombroses ocasions tant a Televisió de Catalunya, com a diferents programes de videoclips d’altres cadenes.

Si bé el primer treball va ser definit com a interiorista, el segon treball “Les Carreteres” (Picap 2005), és un gir en el que Muhel descriu aspectes contradictoris del nostre món. La producció d’en Jordi Gas i en Valen Nieto ha estat definitiva per a que les cançons que composen el disc vagin des del pop-rock al folk, sense perdre la personalitat per tractar temes com la prostitució a Cantonada amb Nou de la Rambla, la drogaaddicció a Barcelona, o les injustícies socials a Senyores i senyors.

D’altra banda, i sempre dins la seva faceta d’autor, Muhel ha participat en el darrer disc de Pep Sala "Crítica de la Raó Pura" com autor de la lletra de la cançó "Camí d'enlloc".

Durant l’any 2004, participa en el festival Acústica Figueres 2004 a l’escenari de Cadena 100. En el cicle “Les Nits Obertes” d’Ordino (Principat d’Andorra). A l’Acústic ACIC 2004 a l’Auditori de Barcelona juntament amb d’altres artistes. En el concert de commemoració “20 Anys” de la discogràfica PICAP, a la Pl. de la Catedral de Barcelona. D’aquest concert gravat en directe, Picap ha editat CD i DVD on podem veure i escoltar Muhel interpretant 5 de les seves cançons.

També realitza concerts per diferents espais: Jazz Room (La cova del drac), al Jazz Si Club. Es convidat al programa televisiu 12 Punts on presenta en directe un tema del disc “Siluetes”.

Al 2005, participa a la desena edició del Festival “BarnaSants” que es realitza durant els mesos de gener i febrer a la ciutat de Barcelona a diferents espais. El seu concert va tenir lloc a la Sala Luz de Gas, on presenta un avanç de les cançons que formaran part del nou disc.

La cançó “Giren” (Siluetes) forma part del disc oficial d’aquest Festival editat en commemoració del desè aniversari.

A principi de setembre del 2005, i coincidint amb la sortida al mercat del nou disc “Les Carreteres” comença la gira de presentació d’aquest treball per diferents poblacions de Catalunya, acompanyat dels músics habituals: Jordi Gas, Valen Nieto, Santi Serratosa.
Gira que combina amb una sèrie de 7 concerts que realitza dins del Circuit Acústic 2005, que organitza l’Associació de Cantants i Intèrprets professionals en llengua catalana (ACIC). La gira de l’ACIC el porta fins: Alcoi (Centre Ovidi Montllor), Girona (Casa de Cultura), Granollers (Piano Blau), Berga (El Casino), Tarragona (Teatre el Magatzem), Les Borges Blanques (Cafè Slàvia) i Sant Julià de Lòria (Centre Cultural Lauredià).
Així doncs realitza els concerts en format acústic, amb d’altres on esta acompanyat dels seus músics habituals.

Es entrevistat a diferents programes de radio:
“El suplement” Xavier Solà, “Música” Albert Puig, “En potencia” Núria Balaguer, “” Xavier Grasset, “Catalunya Plural” Silvia Coppulo...

Presenta “Les Carreteres” a diferents programes de televisió:
“Estat de Xoc” (Canal Català), “Betròpolis” (BTV), “In Situ” (TV Andorra), “Cap d’any de TV3” (Televisió de Catalunya).

D’aquest segon treball s’editen dos videoclips “Les Carreteres” que es pot veure per Televisió de Catalunya, TeleTaxi, Urbe TV, i altres canals locals. I “Barcelona” que sortirà properament.

Altres continguts del grup:Nombre de fotos: 2

Articles: Notícies | Cròniques | Entrevistes

Discos

Enllaços:
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal