nou?
logotip decibel.cat

Cram

Cram logo

Biografia:

Tot comença l'any 97, on un grup d'amics decideix tirar endavant la idea de formar un grup de música arrel de veure els Lax'n'Busto a la Festa de l'Avant de Sants. I així van anar fent fins que uns amics d'en Jordi Segura, el Pere i la Sandra d'Arbúcies els hi van proposar de tocar en una festa que organitzaven. Després de parlar-ho una mica, i veient que els hi faltarien recursos, van poder convencer a en Miquel Aranda (ex-component de La Caixa Fosca) per incorporar-se com a guitarra solista.
El concert va anar tan bé, sobretot gràcies a la gent d’Arbúcies (Penya Garocs i altres), que a la setmana següent es van reunir per xerrar si allò havia sigut un fet aïllat o potser podrien mirar de continuar tocant de manera més o menys regular i en format acústic: veus i guitarres.
Després de discutir una estona, van crear el grup Guitarres Rústiques, que passat un temps va esdevenir el grup: RUSTICS. A partir d'aqui vnm estar un temps fent cançons, algun que altre concert i finalment van gravar una maqueta amb vuit temes a l'Estudi 84, de Barcelona.
Llavors, cap a la primavera del 2000, en Miquel va deixar el grup. A partir d'aqui va anar sorgint la idea de fer evolucionar el format acústic cap a alguna cosa més "elèctrica". A l'estiu d'aquell mateix any van incorporar un bateria, en Joan, i al setembre va arribar el darrer component: en Jordi Llop, guitarra elèctrica i tècnic de so.
Després d'un temps preparant temes propis i fent diversos concerts, van gravar una maqueta amb 5 temes cap a l'hivern de 2003.
Per motius laborals en Jordi Llop i en Xavi Villar van haver de deixar el grup a l'estiu d'aquest mateix any. Així, van passar a treballar diverses versions tant de rock català com de pop espanyol. Llavors es va incorporar en Xavier Alloza al baix. La cosa no acabava de rutllar ja que el tema de les versions no els hi feia el pes i no trobaven un guitarra solista. Fins el 24 de febrer de 2004...
Aquell dia els van proposar actuar a la Festa Major de Cornellà telonejant al grup Gossos, cosa que va il·lusionar força ja que mai havien compartit escenari amb grups coneguts. Aquell mateix dia també van provar un nou guitarra, en Jordi Palmer, el qual es va incorporar ràpid al grup. A partir d'aquest moment van reprendre els temes propis, que era el que més els agradava fer, van tornar a assajar regularment, fent cançons noves i es van posar les piles de debó per iniciar un projecte nou. Van decidir també canviar el nom del grup: CRAM.
Tot això els va portar a gravar una maqueta amb 6 temes, en la qual també hi van col·laborar en Dani Ventura a la gravació i producció, i en Natxo Sabater als teclats a una de les cançons. Finalment, en Natxo s'incorpora definitivament al grup al maig de 2005.
És per aquestes dates que comencen a enregistrar el primer disc del grup. L'estan gravant als Estudis Tívoli del Vendrell amb en Jesús Rovira (Lax'n'Busto) a la producció. Esperen tenir-lo enllestit cap al juny-juliol de 2005.

Així, l'actual formació del grup la componen els següents membres:
Marc Pratdesaba - veu
Jordi Segura - guitarra i veus
Jordi Palmer - guitarra
Xavier Alloza - baix
Lena Bros - teclats
Joan Carrasco - bateria i veus

Altres continguts del grup:Comprar discos

Articles: Notícies | Cròniques | Entrevistes

Discos

Nombre de lletres: 3

Enllaços:
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal