nou?
logotip decibel.cat

Crítiques de discos

Cercar discos
Muhel - Les carreteres
Grup: Muhel
Àlbum: Les carreteres
Discogràfica: Picap
Any: 2005

Aquest disc és la segona referència en català de Muhel, l'alter ego del cantautor Ricardo Sánchez. De nou ha comptat amb l'entorn de Pep Sala per tot el procés de gravació i producció del disc, però sense comptar amb la implicació directa del músic vigatà. La producció ha anat a càrrec de Jordi Gas i Valen Nieto, que juntament amb Jordi Armengol, Charly Oliver i Santi Serratosa són els músics que participen al disc. Personalment intueixo una evolució en la manera d'enfocar les cançons cap a una línia molt més adequada que la que tenien les del primer. La veu càlida de'n Muhel segueix sent l'eix vertebrador d'unes cançons de melodies senzilles però alhora directes i efectives i amb uns arranjaments a tots nivells molt elaborats. En destacaria especialment els baixos de Jordi Gas, que imprimeixen la seva manera peculiar de tocar el baix i doten les cançons d'una base sòlida. Tampoc es poden obviar la resta d'aportacions a tots els instruments, que són totes d'un gran nivell. Entre les rareses, cal fer esment del tema 6 "Ici, comme ça, maintenant", amb lletra íntegra en francès. I entre els temes que més destcaria hi figuren: "Les carreteres", un senzill en majúscules o "Barcelona, amb una interessant base electrònica al principi.

Jordi Garcia
Muhel - Siluetes
Grup: Muhel
Àlbum: Siluetes
Discogràfica: Picap
Any: 2003

Muhel. Sota aquest enigmàtic nom s'amaga Ricardo Sánchez, un veterà cantautor que amb aquest 'Siluetes' debuta en el mercat discogràfic cantant en català. La dolça i peculiar veu d'en Muhel fa d'aquesta una interessant proposta que es nota que ha begut de la darrera fornada de cantautors que ha donat l'Estat la dècada dels noranta. A més, el registre de veu i l'actitut d'en Muhel ens pot acostar a la dels inicis del madrileny Javier Álvarez.
Pel seu primer disc en català, ha comptat amb la producció d'en Pep Sala i amb la col·laboració d'altres músics habituals del músic vigatà com en Valen Nieto, ja que ha estat enregistrat als estudis de'n Sala. En Pep Sala, d'alguna manera, ha 'apadrinat' el debut de Muhel en català, on fins i tot ha posat veus en un dels temes, 'L'assassí del temps'.

El problema d'aquest disc recau precisament aquí: es nota excessivament que la producció ha anat a càrrec de l'exmúsic de Sau i que el treball s'ha enregistrat amb els músics de Pep Sala. I no diem pas amb això que en Sala no hagi realitzat una bona tasca, però no ha sabut captar l'essència que en Muhel transmetia en els seus anteriors enregistraments.

David Fernàndez
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal