nou?
logotip decibel.cat

Crítiques de discos

Cercar discos
Burman Flash - Desmemòria
Grup: Burman Flash
Àlbum: Desmemòria
Discogràfica: Boacor
Any: 2006

La banda de Cassà de la Selva Burman Flash ja té el seu tercer treball discogràfic, un nou pas a la seva trajectòria després de 'Gira' i 'Brila'. En aquest tercer àlbum, diversifiquen més el seu estil i ja no només se centra en el reggae i l'ska, que hi segueixen sent molt presents, sinó que també es mou per camins més rockers on les guitarres guanyen protagonisme. Això sí, l'eix central de la proposta segueix sent la imponent veu de la cantant Anna Pérez, que en aquest disc també s'estrena com a compositora, signant tres dels onze temes del CD. Tot i que com dic, el grup ha derivat en diversos estils, a mi em captiven més quan fan reggae, com és el cas dels temes 'Lluna de plata' i 'A l'altra banda de l'estret' en aquest disc. Les lletres van majoritàriament per la línia que ja ens mostra el títol del disc, que és la de reivindicar la memòria històrica per aprendre dels errors i no repetir-los. Crec que els Burman Flash es consoliden definitivament amb aquest treball, ja que ofereixen un ventall d'estils propers al rock, reggae i ska, amb una potent secció de vents i una carismàtica veu al capdavant que cohesiona tota la resta. Per cert, com a detall citar que inclouen el videoclip de 'Lluna de plata' en el CD, un fet habitual en els de Cassà que ja havien dut a terme en els discos anteriors.

Jordi Garcia
Burman Flash - Brila
Grup: Burman Flash
Àlbum: Brila
Discogràfica: Ariadna Records
Any: 2004

Segon treball d'aquest grup de Cassà de la Selva, publicat de nou per la discogràfica Ariadna Records. Brila és un disc que no deixa de banda el reggae i l'ska, però que explora dintre del rock, en el qual hi podem trobar guitarres molt més rockeres i on també s'atreveixen amb altres estils com el tango en el tema "Diferent" o una batucada en la cançó "El millor del dia".

Pel que fa a la veu de l'Anna, la cantant, en aquest darrer disc ha guanyat en força i matisos i l'ha explorat molt més, fet que li dóna una sonoritat molt més rodona al disc.

Les lletres estan inspirades en l'entorn polític i social d'aquest temps, amb temes reivindicatius, en clau positiva, com en el tema "Egin" i missatges clars i en totes utilitzen el català.

Pel que fa a les col·laboracions, han anat a càrrec de'n Carles Pons (Ja T'ho Diré) a la percussió a la cançó "El millor del dia" i el percusionista Oswaldo Noa a la batucada al tema "El millor del dia".

El disc hi inclou una pista interactiva per a l'ordinador on es pot veure el making off de la gravació del disc amb la cançó de fons "El millor del dia".

Esther Esteve
Burman Flash - Gira
Grup: Burman Flash
Àlbum: Gira
Discogràfica: Ariadna Records
Any: 2002

Ens arriba aquest primer treball discogràfic des de Cassà de la Selva. Burman Flash és un grup de reggae-ska amb força influències d'altres estils com funk, rock o rumba. Després de cinc anys d'existència i un bon grapat de bolos, finalment han pogut llançar al mercat el seu primer CD, gravat a Euskadi amb en "Triku", productor de Betagarri. Precisament els membres d'aquest conegut grup basc han sigut els principals col·laboradors del disc.
La veu de l'Anna Pérez és un dels elements més destacables del disc, però no l'únic, ja que es complementa amb una àmplia formació de vents, guitarres i teclat, que els permet abordar tots els matisos de la música jamaicana amb la resta d'influències comentades.
A més de les dotze cançons, al CD també hi han incorporat el seu primer vídeo-clip "Gira".

Jordi Garcia
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal