nou?
logotip decibel.cat

Crítiques de discos

Cercar discos
Menaix a Truà - Com el vent
Grup: Menaix a Truà
Àlbum: Com el vent
Discogràfica: Música Global
Any: 2008

El peculiar trio format per Toni Xuclà, Juanjo Muñoz i Cris Juanico ens ha fet esperar sis anys per poder gaudir del seu tercer disc, però l'espera ha valgut la pena perquè ara ens delecten amb un exquisit disc de dotze cançons. Com és habitual, s'han repartit la composició dels temes entre els tres i també hi han inclòs un parell de temes instrumentals, entre ells una versió de Blind Faith; també hi ha una versió adaptada al català de la cançó 'Al Alba' del cantautor Aute. L'estil que hi predomina és el que ha caracteritzat sempre els Menaix, el pop acústic mediterrani amb el protagonisme repartit a parts iguals entre els tres. És un disc enregistrat amb la calma de l'hivern menorquí i transmet aquest clima de relaxació en la major part dels temes, tot i que també n'hi ha alguns una mica més accelerats. 'Un per any' pot esdevenir un excel·lent senzill i el tema que tanca el disc, l'instrumental 'Cavallet de la mar' és un evident resum del que reflecteix el disc, amb un canvi de ritme a la meitat que simbolitza els diferents vessants musicals que explora la banda. Esperem que el quart disc no es faci pregar tant com aquest tercer.

Jordi Garcia
Menaix a Truà - Petits moments d'estricta simpatia
Grup: Menaix a Truà
Àlbum: Petits moments d'estricta simpatia
Discogràfica: Música Global
Any: 2002

Després de la bona acollida que va tenir el grup amb el seu primer disc, gravat en directe durant el cicle Acústic ACIC, ara acaben de publicar el seu segon treball, aquest gravat en estudi; bé, de fet s'ha gravat al local dels Gossos amb un estudi mòbil, però això ha permès prendre's les coses més amb calma i els ha sortit un disc molt treballat. El composen tant temes propis com algunes versions, seguint la línia del primer en aquest sentit. Una de les novetats destacables és la presència de molts més instruments: s'hi troben tot tipus de percussions, bateria en alguns temes, guitarres elèctriques i teclats; cal destacar que alguns d'aquests instruments els han tocat els altres membres de Gossos (Natxo el teclat, Oriol la bateria i Roger el baix).
Entre les cançons destaquen les versions "Tal vegada" de Djavan, "Pols en el vent" de Kansas, "No em deixis mai" de Guns'n'Roses i "Flors de baladre" d'UC. També cançons pròpies en la línia original com "Encara hi ets a temps" o altres amb bateria i altres instruments com el senzill "Ulls tancats". Tampoc hi falten cançons instrumentals com "Dona d'aigua" o "Marco Polo".

Jordi Garcia
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal