nou?
logotip decibel.cat

Crítiques de discos

Cercar discos
Whiskyn's - Reus-París-Londres
Grup: Whiskyn's
Àlbum: Reus-París-Londres
Discogràfica: Música Global
Any: 2007

Reus-París-Londres, aquesta típica expressió reusenca de l'època daurada de la ciutat a mitjan segle XIX és la que dóna nom al vuitè disc dels Whiskyn's, que han necessitat quinze anys de carrera per fer un disc i una cançó que parlin explícitament de la seva ciutat. Però deixant de banda aspectes geogràfics i entrant de ple en el que és el contingut del CD, hi trobem dotze talls que m'atreviria a dir que finalment arriben a l'estació que buscaven des que van iniciar el gir estilístic amb Lluny i On i finalment han aconseguit aquest so britànic actual de manera brillant. Però no és només això, sinó que el disc també compta amb arranjaments espectaculars de cordes i vents que ens permeten gaudir de temes com 'Cada cop que te'n vas' o 'Ulleres de sol'. També hi trobem espai pel so més ballable amb l'obra del Nando 'Tots saben' i el senzill Reus, detalls més intimistes a 'Jo volia' o el superb tema que clou el disc i que duu per títol 'Jo i tu'. Amb aquest disc els Whiskyn's ja deixen de ser l'eterna promesa i esdevenent un grup que, si no fos per tal com ha anat la història de la música del país, seria clarament un dels puntals. Ara hi han arribat i, com diu el tòpic, el difícil és mantenir-s'hi, però crec que tampoc cal avançar esdeveniments i el que toca és gaudir d'aquest excel·lent treball.

Jordi Garcia
Whiskyn's - Souvenirs
Grup: Whiskyn's
Àlbum: Souvenirs
Discogràfica: Música Global
Any: 2005

Nou esglaó en la carrera musical del grup reusenc, el setè, que els acosta una mica més al pop d'arrel britànica cap on han anat evolucionant en els seus darrers treballs i que els consolida com una de les referències del pop del nostre país. Amb aquest disc, els Whiskyn's ja saben què volen ser de grans i ho demostren amb unes melodies convincents acompanyades d'uns arranjaments cuidats fins el més mínim detall i en els quals destacaria especialment l'excel·lent sonoritat de les guitarres, així com les aportacions del nou membre del grup Àngel Santiago (Papa:noes) i els seus sintetitzadors. El procés d'enregistrament i producció s'ha fet exactament igual que l'anterior disc, amb la producció de Pemi Rovirosa i les mescles de Marc Parrot, una combinació que està donant molt bons resultats en els discos de la formació i que segurament veurem materialitzada en propers discos. En l'apartat de lletres, n'hi ha de diferents temàtiques que passen pels sentiments, records o també algunes amb missatges entre línies, molt en la línia que ja va encetar en Joan Masdéu al disc 'On'. Pel que fa a les col·laboracions, potser la més remarcable és la de'n Marc Ros dels Sidonie, que posa la veu a 'Parlar per parlar', però també destacaria el trio de corda que apareix a tres de les cançons. Un excel·lent treball que es converteix en el millor de la banda fins el moment.

Jordi Garcia
Whiskyn's - On
Grup: Whiskyn's
Àlbum: On
Discogràfica: Música Global
Any: 2004

Si hagués de qualificar el disc "On", sincerament diria que és un treball notable. "On" és un disc que sona fresc amb melodies ben trobades i un pop de guitarres de factura clàssica i sensibilitat personalitzada.
En aquest disc els Whiskyn's han volgut arriscar i els hi ha sortit molt bé, doncs l'evolució musical del grup ha estat plenament encertada. Cançons com "Llum", "On", "Sola" o "No tornaran" en són un clar exemple.

Pel que fa a les lletres parlen sobre situacions quotidianes del dia dia i també es tracten temes de l'actualitat com la paròdia que se li fa a un tal "Home del bigoti" (conegut personatge de la vida pública espanyola), o temes més seriosos com la violència domèstica a la cançó "Sola".

Esther Esteve
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal