nou?
logotip decibel.cat

Comença la 18a edició del Festival DocsBarcelona

28/05/2015

"La llista Falciani" és el documental triat per obrir la 18a edició del DocsBarcelona. El documental, que és una coproducció Alemanya i Catalana, analitza la persecució i pressions que Hervé Falciani, extreballador del banc suís HSBC, ha patit després de filtrar les dades de 130.000 comptes bancaris del banc suís als governs afectats. Per a l'estrena del Festival vam poder comptar amb la presència d'Hervé Falciani que va analitzar amb els presents el documental, i la situació actual.

En total per aquesta 18a edició s'han triat 42 documentals, que es podran veure a l’Aribau Club, el CCCB i La Pedrera.

A més a més de "La llista Falciani" ("Falciani’s Tax Bomb" de Ben Lewis) es podran veure documentals que tracten de la crisi, com "El Visionari. L'home que preveia l'economia mundial" o "Greece: Days of Change".

També ha despertat molt d'interès "The look of silence", de Joshua Oppenheimer, la segona part de "The act of killing", que va guanyar el Premi DocsBarcelona a la Millor Pel·lícula en l'edició 2013.

Destacar altres títols també com "Temps de Caritat, un retrat de l'Antiga Casa de la Caritat de Barcelona" i "Las Sinsombrero", "Virunga", "Good Things Await", "Bikes VS Cars", "Los Castores", "Spartans", "Alentejo", "El Tram Final", "Monte Adentro", "Game Over", "Els Böhm, arquitectura d'una família", "The Mulberry House", "Ne me quitte pas", "Tea Time", o "Dancing with Maria" que serà l'encarregada de tancar el festival.

Més informació a http://www.docsbarcelona.com/

Text: Jordi M
Fotos: Jordi M

Comentaris

Nou Comentari

Disposes de 500 caràcters
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal