nou?
logotip decibel.cat

Glaucs

Glaucs logo

Biografia:

Glaucs és un grup de Begur que es va formar l'octubre de 1994, però amb el nom de "Pene's in fronteras". Els components del grup eren: Jofre Bardagí (veu), Eduard Font (guitarra rítmica), Lluís Alsina (guitarra solista), Angel Valentí (bateria) i José Luis Vadillo (baix). Tocaven versions dels Beatles, Rollings Stones, ... fins que van tocar a l'Institut de Palafrugell i van decidir de tocar en locals.

A finals de juny van començar a composar les seves pròpies cançons, i així poder gravar una maqueta de vuit temes. En aquest moment van decidir canviar-se el nom de "Pene's in fronteras" per "Glaucs".

Cap a finals de juliol van enregitrar "No fingirem" als estudis Oido de Barcelona, de la qual es van fer dues edicions, la primera de 500 còpies i la segona de 250, totes dues s'esgotaren als poc dies de sortir a la venda.

Tot seguit van fer un concert de presentació a Begur, origen del grup, en el qual hi van assistir més de 800 persones.

Van fer actuacions a diverses comarques de Girona, i una a la sala Savannah de Barcelona, on hi van assistir més de 400 persones. En aquesta actuació hi va assistir la companyia RCA, per comprovar el directe Glaucs després d'haver sentit la seva maqueta, a la companyia discogràfica els va agradar i llavors van passar a pertànyer a RCA.

Un mes després van enregistrar el seu primer disc, als estudis KS de Barcelona, produït per Josep Maria Bardagí, on s'hi troben quatre temes de la maqueta, sis temes nous, i una versió de Joan Manel Serrat. I al mes de novembre sortí a la venda.

Els Glaucs van formar part de l'empresa de management Guilleries Management, empresa dirigida pel grup Sau, i van telonejar a Sau a la gira 96.

Però l'any 1997 fitxen per RGB i realitzen nombrosos concerts per donar-se a conèixer més.

Després treuen el seu segon disc, titulat "Simbènia", amb la discogràfica Magna Music, que s'enregistra als estudis Sonoland de Madrid, i surt a la venda a primers d'abril.

Amb la bona crítica d'aquest últim disc, van fer concerts per tot arreu de Catalunya, País Valencià i Balears, i també van actuar al Doctor Music Festival, i a la Plaça Major de Vic, en el Mercat de Música Viva de Vic '98.

L'any 99 van treure el seu 3r. disc, gravat en directe al Mercat de Música viva de Vic de 1998 i que porta el nom de "Vius" i és anomenat per la crítica el "Pirata oficial". També hi van haver canvis en els components, degut a la marxa de l'Eduard Font a Sopa de Cabra

El 2001 van treure el seu quart disc anomenat Si vols venir, produït per Xavi Fortuny.

L'any 2002 a causa del poc suport per part de les discogràfiques decideixen dissoldre el grup. El 6 de desembre de 2002 ofereixen un concert pels seus fans a la Sala Mirona de Salt amb col·laboracions dels Lax'n'Busto.

Aquest concert s'enregistra i surt com a disc doble a finals de l'any 2003 amb la discogràfica Global, fent complir l'anècdota que cada disc dels Glaucs ha estat editat per una discogràfica diferent. Aquest disc marca el punt i final del grup.

Altres continguts del grup:Nombre de fotos: 4

Articles: Notícies | Cròniques | Entrevistes

Discos

Nombre de lletres: 6

Enllaços:
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal