nou?
logotip decibel.cat

Fora des Sembrat

Fora des Sembrat logo

Biografia:

El grup FORA DES SEMBRAT neix l'any 1992 per iniciativa del cantant i guitarra Pep Miquel Suasi, i del baixista Guillem Cerdà. La formació s'inscriu en el 10è. concurs de Pop-Rock de l'Ajuntament de Palma. Aquest mateix any obté el premi a la millor lletra en llengua catalana pel tema "Aquell soldat".

Després d'això el grup començà a realitzar concerts per tota l'illa. Aquest mateix any el segell discogràfic Picap posa a la venda el primer llarga durada de la formació palmesana anomenat "No aturen", s'inclou en "El tec i la teca" i "Aquell soldat" en "Les millors balades de rock", dues recopilacions que edita amb assiduïtat l'esmentat segell.

El grup realitzà incomptables actuacions per les illes, Barcelona i Alacant. Tomeu Janer, bateria del grup La Fosca, s'incorporà a la formació l'any 1993 i en Rafa Ferrà, guitarrista i cantant de Vadarkablar se'ns uneix al 1994, formant així el quartet definitiu. En aquest any Fora des Sembrat actua a la Mostra de Música Viva de Vic, on és elegit per gravar un videoclip.

El 1995 graven el seu segon LP enregistrat als Estudis Swing i editat pel segell mallorquí Swingmedia. Aquest segon àlbum que inclou onze cançons en català i una versió dels Eagles, representa un treball ple de matisos, jove i seriós, però fresc i alegre alhora. Cançons com "Dona", "Saps què fer", "Terra", i "Despatxus", són les que ens presenten aquest joves músics a l'àlbum que han denominat "Vius..."

Juny 1999. Aquesta formació mallorquina es troba en el seu millor moment artístic i grava amb el segell Música Global Discogràfica el seu treball "Altres herbes i amebes" on aconsegueix unir la frescor de ses illes amb la canya festiva necessària per fer vibrar.

Després de la gira durant tot l'any 2000, amb un gran èxit al nostre país i sobre tot al país Valencià, els Fora des Sembrat volen deixar de ser el grup insígnia de Mallorca (més de 30 actuacions a l'any a l'illa) per ser un referent dins el món dels grups que canten en català.

A finals de 2000 enllesteixen als estudis TJ so de Mallorca el seu quart treball que es va mesclar el febrer de 2001 als estudis Musiclan d'Avinyonet de Puigventós, sota la producció de Toni Pastor. Aquest treball porta per títol "La història d'un home-llibre".

El 2004, i després d'alguns canvis en la formació, editen el seu cinquè disc anomenat "Je suis la Suite".

Altres continguts del grup:Nombre de fotos: 10

Articles: Notícies | Cròniques | Entrevistes

Discos

Nombre de lletres: 22

Enllaços:
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal