nou?
logotip decibel.cat

Bogarde

Bogarde logo

Biografia:

LLOC D'ORIGEN:
Vilafranca del Penedès (Barcelona)

ESTIL:
Techno Metal Fiestero

COMPONENTS:
Guitarra i veu: Raimon Aguado Barqué
Baix i veus: Carles Guillén Amigó
Ritmes i veu: Mònica Sampol Villalobos
Bateria: Bogardinho


PRESENTACIÓ:

L’estil musical de BOGARDE, Techno Metal Fiestero, és una original i sorprenent combinació de les essències i ritmes del Metall amb el techno europeu dels anys 90 aconseguint diferents sonoritats que s’apropen a Rammstein o Chemical brothers. Tot això amb el seu humor damunt de l’escenari on el grup surt completament disfressat aconseguint que cada concert sigui un espectacle per al públic. BOGARDE es un dels pocs grups que ofereixen una proposta totalment diferent amb elogis per part de grups com Def Con Dos, Lax’n Busto, Dept., L’Anna es un Koala, Mesclat, Els Pets, Standard...

El Febrer de 2006 BOGARDE va publicar la seva primera maqueta auto-produïda anomenada 'Maketazo', que conté set temes de Techno Metal Fiestero en català. Des de llavors, han realitzat diversos concerts entre els quals destaquen les semifinals del concurs Sona 9 a Tàrrega, la final del concurs Emmaketam, l’actuació a l’Arboç Sona’06 al costat de DefCon Dos, Che Sudaka i Standard, i el concert realitzat a St. Pere de Ribes dintre del festival aborigen de música electrònica (FONA’07) junt amb Elèctric Vailets, entre d'altres.

La veu del crític:
'Els temes de Bogarde tenen més substància de la que aparenten. Vaja, els temes i, en general, l'estètica i l'actitud. Sense perdre el punt de conya, de rauxa catalana - d'enfotresse'n una mica del mort i del qui el vetlla -, Bogarde li fot canya a tot el que la realitat té de dura, esperpèntica, surrealista i desagradable'.

BIOGRAFIA:
La història de Bogarde comença amb la dissolució de l'anterior projecte musical, PANDEMIA. Grup d'estil Brutaldeath metal del qual tenien dues maquetes editades, havent actuat en bona part de la geografia catalana i talonejant grups com La Polla Records o Defcom Dos. Més tard, les coses no van anar com volien i van haver de plegar.
Els dos únics membres que varen quedar en actiu van ser el Raimon i el Carles (aleshores bateria i baixista). Atrets per la música festera, van començar a composar temes d'un cert caire techno-metàl·lic que es van plasmar en una maqueta auto-produïda anomenada 'Maketazo'.
Més endavant, i amb la finalitat de reforçar la veu i donar-li un toc més femení, BOGARDE va incorporar una membra més al grup, Mònica (Marquesa).
Després d'estar durant mig any actuant en varis indrets de la geografia catalana Bogarde decideix tancar-se als 'Estudios Ultramarinos' amb el conegut productor internacional Santi García i plasmar així, tot el millor material del grup en el que serà el seu primer disc, titulat TECHNO MORENETA METAL.

TREBALLS PUBLICATS:
- MAKETAZO (2006): Maqueta auto-produïda de lliure distribució que conté 7 temes.
Disponible gratuïtament a www.bogardinho.com.
- TECHNO MORENETA METAL (2007): Disc gravat als 'Estudios Ultramarinos' amb el productor Santi García i que conté 10 temes.

Altres continguts del grup:Articles: Notícies | Cròniques | Entrevistes

Discos

Enllaços:
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal