nou?
logotip decibel.cat

Dos dits de pols

Dos dits de pols logo

Biografia:

1999

Tot va començar als 10 anys més o menys, quan al Joan Inglès, al Valentí Vall i al Jaume Ràfols se'ls acudeix fer un "grupillo" durant les colònies d'estiu. Els instruments serien una creació feta bàsicament per escombres, cartolines i pals; un ridícul total vaja... Almenys però, començaven a notar la passió per la música que el grup condueix fins avui dia, tot-hi no ser els mateixos components que van començar. El Joan Inglès seria el cantant del grup i el guitarrista, el Ferran el guitarrista, el Valentí Vall un bateria fals (la bateria consistia en un conjunt de cubells) i el Jaume Ràfols (guitarrista fals). Així doncs, van "intentar" fer un remix amb cançons de grups famosos en aquell moment com podien ser els Lax'N'Busto, Els Pets, Sangtraït, Sau... En aquells moments de rídicul encara no ens passava pel cap l'idea d'aixecar un grup com el que tenim avui en dia.

2001

Així doncs, després del ridícul de les colònies, el Ferran, ja més centrat en el tema, va decidir començar a rebre classes de guitarra espanyola. Posteriorment, ell mateix va treure els acords bases i necessaris per a què nasqués la primera cançó més o menys oficial: "TU". El Ferran mateix valora aquest espectacle com entre ridícul i patètic, ja que era atípic veure el Ferran envoltat de tres o quatre persones amb una guitarra que era més gran que ell mateix. Així doncs, un dia el Ferran es va posar a tocar la mateixa cançó (no en tenia cap més) i al Gerard Sevé li va "picar" per agafar unes bitlles i acompanyar el ritme picant a terra, com si les bitlles fóssin unes baquetes i el terra la bateria.

2003

Després d'això, el Ferran va "contractar" al Sevé, si se'n pot dir d'aquesta manera. El bateria del grup va decidir buscar una bateria de 4a. o 5a. mà i encara no se sap com la va aconseguir. Amb la bateria la cosa canviava molt i els assajos es realitzarien a casa del Ferran. Ell, és clar, s'havia de deixar la veu cantant, perquè entre que no tenien micròfons ni punyetes i el Sevé tocava fort, no se sentia res més que bateria. Ells dos anaven assajant, era com un hobby per endinsar-se una mica més a aquest gran món de la música. I durant algun assaig, el Ferran va recordar el grup (si és que es considerava grup) que havien muntat a les colònies. Així doncs, el Joan Inglès i el Gerard Arroyo van entrar a formar part del grup. Entre tots ells es van espavilar per buscar instruments elèctrics i la cosa ja anava canviant radicalment... De ser 2 van passar a ser 4 amb els seus primers instruments elèctrics i les primeres cançons oficials del grup que feia poc que van decidir tirar endavant: "Els Sonats". Tot això passava a principis del 2003...però poc temps més tard arribarien els primers malentesos, que van comportar que el Gerard Arroyo abandonés el grup. Sense guitarrista,el grup es va semi-paralitzar i no va ser fins a l'estiu que el Ferran i el Joan Inglès van decidir preguntar-li al Guillem Vinyes si li agradaria tocar amb el grup, que encara tenia el nom de Sonats. El Ferran, que ja havia passat per aquest tram, va posar fil a l'agulla i li va ensenyar els quatre acords bàsics al Guillem per entrar a formar part de la banda i com que el grup s'havia renovat totalment, el nom també s'havia de renovar. Després de dir molts noms possibles, va sorgir el de "Dos Dits de Pols", ja que era el resultat al passar dos dits pel bombo del Sevé. Van començar els assajos i també els primers concerts, un d'ells a l'IES L'Arboç a la diada de Sant Jordi de 2003. El grup va donar un molt bon resultat. El grup va seguir assajant i fent petits concerts a l'escola de Llorenç del Penedès...

2004

Sens dubte, l'any en el que el grup ha evolucionat més i s'ha fet un lloc entre els grups de la comarca ha estat el 2004. De no ser res han passat a tenir un grup de seguidors/es, pàgina web, cançons noves, nous instruments i material... i sens dubte una il·lusió pel grup com mai s'havia vist. Únicament es van celebrar 3 concerts al 2004, i tots ells a finals d'any; a l'octubre a Llorenç, al novembre a Gornal i al desembre a Sant Marçal. A principis d'any, el grup seguia assajant al Papiolet, a casa del Guillem. Van anar sortint cançons noves i ritmes nous.

Altres continguts del grup:Articles: Notícies | Cròniques | Entrevistes

Discos

Enllaços:
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal