nou?
logotip decibel.cat

Lax'n'Busto

Lax'n'Busto logo

Biografia:

Els Lax'n'Busto es formen l'any 1986 a El Vendrell. A principis del 87 varen començar a fer actuacions en directe, més de 50 aquell any, decidint enregistrar una primera maqueta amb 6 temes i posteriorment una segona amb 7 temes. El 1988 es presenten al concurs de rock "Ciutat de Lleida" aconseguint classificar-se en un valuós 2n. lloc. També actuen a totes les sales de Barcelona que acollien actuacions (KGB, Bikini, Zeleste...). El primer lloc aconseguit al concurs "Rockacció 88", els permet gravar la cara A d'un LP recopilatori juntament amb d'altres grups.

El 1989 apareix el seu primer LP "Vas de punt?... o què!!!" i obtenen un dels videoclips del departament de cultura. El 1990 el videoclip amb la cançó "Tinc fam de tu" és guardonat amb el Premi Nacional al millor videeograma creat per encàrrec. Durant l'any 1990 les actuacions del grup van en augment acompanyant a grups com "Rosendo" i l'èxit del seu LP els permet de fitxar per la discogràfica DiscMedi. "Carme Flavià", el nom d'una antiga professora d'un dels membres del grup, va tenir la genial idea de demandar-los per calúmnies a la seva persona. La repercussió d'aquesta notícia va tenir l'efecte invers i va donar a la seva antiga companyia unes bones vendes i un alt índex de popularitat al grup. Finalment, el tema va haver de ser retirat del mercat per ordre judicial.

El 1991 editen el segon LP "Lax'n'Busto (DiscMedi)" i graven el vídeo del tema "Miami Beach", durant aquest any efectuen un total de 50 concerts per tot Catalunya. El 1992 va començar amb la reedició de l'LP "Vas de punt?... o què!!!" (DiscMedi), sense la cançó "Carme Flavià", prohibida. Són premiats amb el 5è. Èxit d'Or Català i enregistren un mini CD i un Maxisingle titulat "Inurted", a més els queda temps per composar i interpretar la banda doggy style gifs sonora de la sèrie de TV3 "De Què Vas?" i el seu cantant Pemi Fortuny col·labora a la pel·lícula de Francesc Casanova "No et Tallis un Pèl". Tanquen l'any realitzant el videoclip del tema "Per què ser gran".

El 1993 enregistren el seu tercer treball amb el nom de "Qui ets tu? (DiscMedi)" del que vendran en pocs dies 20.000 còpies i actuaran en més de 50 concerts, reduint per voluntat pròpia el nombre de concerts. Premi Sputnik al millor disc de l'any, compartit amb El Último de la Fila. L'any 1994, preparen l'enregistrament del seu 4t. treball, al mateix moment reediten en format CD el seu primer LP "Vas de punt?... o què!!!", incloent dos temes inèdits extrets del "Rockacció 88". Realitzen aquest any més de 40 concerts en directe.

El 1995 surt el carrer el quart àlbum amb el títol "La caixa que puja i baixa (DiscMedi)", i comencen la gira de presentació, que s'allargarà durant tot el 1996.

La primavera del 1996 graven a l'auditori Pau Casals del Vendrell el seu cinquè treball anomenat "Lax'n'Busto a l'Auditori (DiscMedi)", un treball d'una gran qualitat en format acústic. Comencen la gira "Snake Güeno 96-97, aquest mateix any canvien de Management i entren a RGB de Girona.

Lax'n'Busto va treure a la venda el 6 d'abril de 1998 el seu sisè disc titulat "Sí" (DiscMedi); amb aquest disc tornen al seu estil habitual elèctric després del parèntesi acústic del disc "Lax'n'Busto a l'Auditori". El disc es va gravar entre els mesos de gener i març del 98 als estudis Aurha d'Esplugues de Llobregat, amb la producció de Marc Grau i Maurizio Tonelli com a tècnic de so. La gira va començar el dia 23 d'abril i la principal novetat és que els acompanya un teclista durant tota la gira, Josep Lluís "Panxulo". Posteriorment fou substituit el per l'Adrià Farré dels Mai Toquem Junts.

L'any 2000 van treure el seu setè LP anomenat Llença't. Un disc on deixen de banda col·laboracions externes, amb un so guitarrer autèntic d'ells. Durant l'estiu van presentar el disc per diferents indrets dels Països Catalans.

El 2003 editen el seu vuitè disc "Morfina", que s'endarrereix a causa de la malaltia que pateix Cristian G. Montenegro, que encara no s'ha reincorporat als directes. Per tapar aquesta baixa momentània, el grup compta amb la presència d'Eduard Font als teclats.

Altres continguts del grup:Nombre de fotos: 29

Articles: Notícies | Cròniques | Entrevistes

Discos

Nombre de lletres: 53

Club de fans

Enllaços:
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal