nou?
logotip decibel.cat

Desgel

Desgel logo

Biografia:

Desgel és una banda de rock dur de la ciutat de Sabadell. Si calgués classificar-los en una tendència concreta podríem dir que fan heavy metal, però les seves influències són moltes i molt diverses, des de metal clàssic a grunge o fins i tot metal més actual, amb un marcat caràcter punk en moltes composicions.

El seu naixement es produeix l’any 2003, de les cendres d’una banda de heavy clàssic, Dunwich, que es dedicava a versionar temes dels Judas Priest. Amb la marxa del seu baixista, els tres membres que queden ( Adrià Rico – veu i guitarra, Sergi Suelves – guitarra, i Oriol Serra – bateria) s’uneixen al baixista David Permanyer i funden un nou grup. Per aquest nou projecte, tenen clar que el seu estil serà el rock dur i que cantaran en català, com ho feia un dels grups que la banda més admira, Sangtraït, i ho faran sota el nom de Desgel.

A principis de 2004 entra al grup Albert Olivella, que allibera l’Adrià de les tasques de segon guitarra. El grup entra en una dolça etapa de molta regularitat, marcada pels molts concerts que realitzen tan a Sabadell com a altres ciutats properes, així com de gran treball creatiu, que es manifesta amb la composició de molt material propi, cançons de rock dur d’estils molt variats cantades en català.

Al juliol de 2004, el cantant Adrià Rico es veu forçat a deixar el grup per problemes de salut, la qual cosa trenca amb la bona ratxa del grup. Un parell de mesos més tard, Oriol Rifer entra a la banda com a nou vocalista. La banda torna a trobar una certa estabilitat i es posa a treballar en la seva primera maqueta. En aquest temps, un nou membre entra al grup, la teclista Maria Ibars, que afegeix un toc musical més ric a la proposta de la banda. Després de mesos de treball, la primera maqueta del grup surt finalment l’abril de 2005, amb el títol de "Tard o d’hora". La maqueta, gravada als estudis Thió de Barcelona, comprèn cinc cançons: Etern retorn, Sota les rodes, Fills de la Guerra, Camins Perduts i Tard o d’hora.

La banda actual la formen: Oriol Rifer (veu), Sergi Suelves (guitarra), Albert Olivella (guitarra), Maria Ibars (teclat), David Permanyer (baix) i Oriol Serra (bateria).

Altres continguts del grup:Articles: Notícies | Cròniques | Entrevistes

Discos

Enllaços:
    Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal