nou?
logotip decibel.cat

Els Convidats

Els Convidats logo

Biografia:

El grup "Els Convidats" neix sent un duet el 1995, a Manresa. Els seus primers integrants són Jordi Ribot (veu i guitarra) i Xavier Serrano (veu i baix), excomponents del grup de rock "Fàbius Cata". Interpreten música acústica pensada per actuar en espais petits, combinant en el repertori cançons intimistes pròpies amb versions d'estàndars del rock actual (Beatles, Eagles...) Els diferencia d'altres formacions la seva posada en escena, amb tocs d'humor i en constant interrelació amb el públic, i el seu directe, àgil i fresc.

L'arrencada va ser fulgurant. Tres anys d'actuacions setmanals a la ciutat de Manresa van aconseguir enganxar un públic fidel i van propiciar l'aparició al mercat del primer CD "Fugaç". Quan es va enregistrar, el duet ja havia fet més de dues-centes actuacions en bars nocturns, havia actuat al Mercat de Música Viva de Vic (1997) i havia compartit escenari amb Manel Camp, Gossos i Sílvia Comas i Lídia Pujol, entre d'altres.

ELS CONVIDATS es plantegen créixer. El 1998, Xavier Serrano abandona per un any la formació per raons laborals i s'incorporen al grup Àfrica Pérez, que en serà la veu d'ara endavant, i el baixista Fèlix Serra. L'Àfrica, excomponent del grup Slips i professora de música, potencia la part vocal amb una veu impressionant, i el Fèlix hi aporta la seva experiència professional. Jordi Ribot continua sent l'ànima i l'autor de la majoria de les cançons. Serrano s'hi reincorpora amb teclats, percussions i veus.

L'any 1999, el duet passa a ser un quartet i el creixament numèric va acompanyat d'un salt qualitatiu. I amb la banda ja complerta s'enregistra el segon CD, "M'apunto a tu" (el títol d'una cançó clàssica del repertori). El treball discogràfic té la col·laboració de músics de renom com Lluís Gavaldà, Els Pets, Gossos, Manel Camp, Lluis Ribalta i Jordi Badia.

El seu tercer CD "Transparent" (Juny 2002) és molt més madur i en aquest, la veu de l'Àfrica es consolida com una de les millors veus femenines del moment. En aquest disc també han tingut col·laboracions com la producció de Quico Gener i la col·laboració en dos temes del saxofonista Pep Poblet. Al mateix any participen en el disc "Altres cançons de nadal 2" (Global), un disc que reuneix els millors artistes de la música en català per cantar nadales.

El passat mes de Novembre (2003) Els Convidats van portar a terme el vell somni d'enregistrar un disc en directe amb un recull de les millors cançons d'aquests vuit anys dalt dels escenaris. En aquesta ocasió també varen tenir "convidats" de luxe com Manu Guix, Manel Camp, Jordi Badia i el cantautor basc Tontxu. El disc va sortir a la venda a la primavera de 2004 i porta per títol "Inventari".

Altres continguts del grup:Nombre de fotos: 5

Articles: Notícies | Cròniques | Entrevistes

Discos

Enllaços:
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal