nou?
logotip decibel.cat

Catau

Catau logo

Biografia:

Grup nascut a Sant Hilari Sacalm (Comarca de La Selva – Girona-). Originàriament el grup es va conèixer amb el nom de Jaisom Peltros, el qual va ser fundat el mes de juny de 1994 a Sant Hilari Sacalm. Van començar la seva carrera musical fent un pop-rock en constant evolució que arribava de manera amena i directa al públic. Havien de passar set anys de treball i esforç compositiu i de rodatge de concerts per arribar al sòlid projecte actual de CATAU. L’evolució musical d’aquests set anys ha desembocat en un grup ambiciós i compacte que fa un pop-rock progressiu original, contundent i tècnic. L’estil musical que han aconseguit és fruit de les nombroses i variades influències musicals que han rebut els diversos components del grup, que van des del rock progressiu fins al pop i al rock melòdics, de grups tant reconeguts dins el panorama musical com KITSCH, SOPA DE CABRA, RED HOT CHILI PEPPERS, DREAM THEATER, LENNY KRAVITZ, UMPAH-PAH, TRACY CHAPMAN, ..... fins a grups més antics com LED ZEPELLIN, THE POLICE, etc.
I si bé la seva música és molt treballada, també ho són les seves lletres, que tracten de temes actuals i realistes d’una manera directa, però sense perdre el seu encant estilístic i metafòric. Sigui com sigui, sempre aconsegueixen captar l’atenció del públic.

Després de diversos treballs anteriors, l'any 2000 CATAU va presentar el seu últim treball autoeditat Virtual, que va ser enregistrat als estudis 44.1 de Girona, per en Toni París:

Un punt d'inflexió a la seva carrera musical, on demostren la seva pròpia manera de concebre el rock i on s’intueix la potència que anaven demostrant en els seus directes i la gran capacitat de composar i interpretar música d’alta qualitat i tècnica, que evidenciava l’esforç del grup per destacar en el panorama musical per mèrits propis.

L'últim treball enregistrat per CATAU, ha estat aquests mesos de febrer i març passats, als estudis GROUND de Cornellà de Terri. S'han enregistrat 3 temes que formen part del CD "pentòleg", amb la que compta el grup per promocionar-se, i així continuar obrint-se camí dins el panorama musical actual.

La originalitat i qualitat de la seva música també ha estat aconseguida gràcies a les experiències musicals anteriors o paral.leles dels components de CATAU, que han augmentat i enriquit la capacitat musical de cada un d’ells. En efecte, grups com Sound To Please (Funk-Rock), Condemnats (Rock Urbà), Santa Penjada (Punk- Rock), K’agust Stick Trio (versions acústiques), Blues and Beers (Blues), Tristan Tserà (Ska), Allright (Pop), Coral Amethysta (Cançó Coral) o L'Orquestra Jove de La Selva (Clàssica) han contribuït a forjar CATAU.

GRAVACIONS DEL GRUP

1ª MAQUETA: Jaisom Peltros (1995)
2ª MAQUETA: Dos (1998)
3ª MAQUETA: Maqueta ’99 (1999)
Tema Fada en recopilatori editat pel Consell Comarcal de La Selva Selvàtica ‘99
Cd PROMOCIONAL: Catau ’00 (2000)
CD AUTOEDITAT: Cd Virtual (2000): gravat als estudis 44.1 per Toni París i produït pels propis CATAU.
MAQUETA : El joc dels covards , gravada al juliol de 2002 als estudis "Bar Miquel" d'en Pep Sala, i produït per Valen Nieto.

DARRERA MAQUETA: "pentòleg" (2004), enregistrada als estudis GROUND de Cornellà de Terri, com a guanyadors del Premi Popular del XXVè. Concurs de Cançó de Salitja.

MEMBRES DEL GRUP

Marc Fauchs: bateria
Pep Serra: baix
Santi Farrés: guitarra elèctrica i veus
Sergi Auladell: guitarra elèctrica
Rubèn Masnou: veu, guitarra acústica i percussions

ALGUNS PREMIS QUE HA REBUT EL GRUP

2on. Premi en el Festival de Cançó de Salitja (1999)
1er. Premi en el Festival de Cançó de Salitja (2001)
Grup seleccionat per la gravació d’un tema per al cd’s Selvàtica’99 , discos promocionals promoguts pel Consell Comarcal de La Selva.
Grup seleccionat en el concurs “Sona 9”, promogut per TV de Catalunya+Catalunya Ràdio+Revista Enderrock, i corresponent actuació a la Sala Planeta davant dels mitjans de comunicació (premsa, ràdio i televisió), l'any 2001.
Grup semifinalista del concurs GAMARROCK-2003, organitzat per TV2, amb actuació a la Sala La Mirona de Salt, i reportatge passat per TV2 (Televisió de Catalunya).
3r. premi i Premi Popular amb l'enregistrament d'una maqueta en el XXVè. Concurs de Cançó de Salitja (2003)
Grup seleccionat per la fase preliminar en el concurs “Sona 9”, promogut per TV de Catalunya+Catalunya Ràdio+Revista Enderrock, i corresponent actuació a la Sala RAZZMATAZZ davant dels mitjans de comunicació (premsa, ràdio i televisió), l'any 2004.

Altres continguts del grup:Articles: Notícies | Cròniques | Entrevistes

Discos

Enllaços:
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal