nou?
logotip decibel.cat

Set i mig

Set i mig logo

Biografia:

Fa molts anys l'Albert i el Gerard els hi va agafar com una fal·lera per tenir un grup de música en català i tocar per tots els puestus. Però la idea no va començar a tenir cos fins que van arribar el bateria ( l'Antonio) i el baix (el Guillem), pare i fill. Després d'un temps van incorporar el Francesc (el teclista guitarrero) i van batejar-se com a Cingle Roig. Es van presentar oficialment el 13 d'octubre del 2000 a Vilaplana, durant la festa major, i al llarg de l'any van anar a tocar pels pobles del voltant com Reus i Vila-seca. L'any 2001, en deixar el grup l'Antòniu van haver de buscar un nou bateria, i ves per on, van trobar el Ferran, de Maspujols. Li van dir: "d'aquí a tres setmanes tenim un concert al Molar", i ell va dir "bueno..", i van incorporar dos versions ska al repertori. Allò només va ser un indici de que les coses començarien a canviar.

De tot això en va sortir la necessitat de buscar vents que donessin nous aires al grup, i llavors van recórrer a la parentela. Van enredar a la Núria i al Carles (saxo i trompeta) per fer un concert a les escoles de Vilaplana, l'onze de maig del 2002. Gràcies a aquest concert i a la gent que va venir, ara tenim una taula de so pròpia que ens permet assajar en condicions...
Després d'aquests primers vents en vam necessitar uns altres, però no va ser massa difícil ja que la Mireia estava per allà i es va animar a tocar el saxo. Ella ens va portar el Ramon, el trombó de vares, i així va començar a tenir forma la idea d'un grup que toqués rock, ska, reagge i jo que sé. El seu primer concert va ser a les piscines de Maspujols, l'estiu del 2002.
L'Octubre d'aquell mateix any la Roser va pujar a cantar a l'escenari en un altre concert de Festa Major, i només un parell de cançons, però diríem que la cosa ja anava per un camí.
Llavors vam dir-nos que aquest canvi necessitava un altre nom. I vam fer llistes i llistes de noms, i votacions i votacions de les votacions. Total, que ens vam quedar amb el de Set i mig, perquè era idea del Francesc, i amb lo guapo que és resulta difícil dir-li que no.
Amb el canvi de nom hi vam incloure la obligació (moral, a aquestes alçades) de complir amb nosaltres mateixos i amb la gent que ens segueix gravant una maqueta. La vam gravar un diumenge, cinc cançons a tota llet, als estudis Nolosé! de Tarragona. El Miguel (Macc), el tècnic de so, encara deu recordar la pinta que fèiem, dient-li que haviem pensat de gravar 7 cançons... Bé, al final, va resultar que encara vam aprendre alguna cosa, i en vam sortir amb un CD a les mans, del qual vam fer 250 còpies que han desaparegut. Bueno, nou persones al grup, és força fàcil col·locar un CD a 3 euros...

Aquell 2003 va ser un any molt prolífic pel que fa a concerts, ja que des de l'Agost fins a finals d'Octubre ja en portaven 10: Vilallonga, Aleixar, Maspujols, Riudoms, Vinaixa, Vilaplana...
Gràcies a l'experiència d'aquests concerts, i als calés arreplegats (si, vam fer encenedors, samarretes i coses, però això no dóna tant com sembla) ens vam proposar gravar una segona maqueta al Novembre. La intenció era treure alguna cosa nova i que sonés bé, per això vam invertir-hi més temps, però inevitablement, menys cançons. La vam tornar a gravar als estudis Nolosé! amb el Macc i el Fernando, i l'estem editant en aquests moments, amb l'esperança que surti abans de lo que diríem que podria ser tard.

Així que ja ho teniu tot, som un grup que comença però que no ho fa des de zero, i que està a l'expectativa, amb ganes i il·lusió.

Altres continguts del grup:Articles: Notícies | Cròniques | Entrevistes

Discos

Enllaços:
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal