nou?
logotip decibel.cat

Òscar Briz

Òscar Briz logo

Biografia:

Amb poc més de setze anys Briz forma, amb un amic de la infantesa, C.O.D.A., un grup d’allò que es va anomenar "after-punk" amb influències decididament britàniques com ara Echo and The Bunnymen, els primers U2 o The Clash i una enèrgica posta en escena que incloïa diapositives psicodèliques i imatges provocatives. Mesos després editen una cinta amb vuit temes titulada "Ansia". Participen en la recopilació "Radio On N. 7" i al programa "Don Domingo", de RNE.

Òscar Briz contacta amb Josep Verdú, bateria de l’anterior grup, i junt a Bernat Pellicer i Brasi DaSilva, posa en marxa Banderas de Mayo, que basaven el seu so en una combinació de guitarres poderoses i una sòlida secció rítmica, a mig camí entre el pop i el rock amb ocasionals incursions al soul. Influenciats per alguns grups del moment com The Dream Syndicate, Lloyd Cole and The Commotions o The Smiths, també tenien en compte referents més primaris com ara Lou Reed/Velvet Underground, Television, Patti Smith, The Byrds... Els oients del programa "La Conjura De Las Danzas" de Jorge Albi, els van votar per a participar en un dels festivals internacionals que cada any organitzava aquest disjockey, concretament la segona i, més tard, l’empresari Antonio López inicià una relació amb ells com a manager que va durar cinc anys. Al 1989 publicaren un primer elepé homònim en el destacava "Me Siento Bien", al capdavall, el tema més conegut del grup. Al maig del mateix any presenten l’àlbum a l’auditòri Arena de València, donant pas a The Godfathers i després participarien en concerts amb grups com La Granja, Loquillo i Trogloditas, La Frontera, Los Flechazos, etc.

El 1990 creen el seu propi segell (100%BDM) amb el qual s’edita un segon àlbum anomenat “Mala Raza” que presenten a Canal 9 Televisió i a la sala La Central de Manises. Amb aquest àlbum continuen rebent bones crítiques i d’ell es publica el single "Mama Soul". Actuacions a l’estat espanyol. En aquest any també es presenta a diverses televisions el seu primer video clip "Septiembre".

El 1992 enregistren i publiquen el seu darrer LP "Iris" del que eixen els singles "Iris" i "Negocios", que malgrat les bones crítiques que també va rebre no impedeix la dissolució del grup després d’una gravació molt accidentada .

Del 1992 al 1994 és cantant i guitarra de Flypower trio de blues-rock amb el que toca amplament per tot arreu del País Valencià.

Els anys 1994 i 1995 és cantant, guitarra i autor amb The Beat Dealers amb els que enregistra una gravació de cançons pròpies en anglès que mai no es publica. Actuacions a l’estat espanyol i junt a The Zeros i Pribata Idaho que compagina amb actuacions acústiques en solitari i en duo junt a Lisa-Jane Roberts.

Després d’haver-se traslladat a Australia entra a formar part com a guitarra i corista del grup The Whitlams. Amb ells participa en la gravació del tercer àlbum del grup que més tard obtindria un notable èxit, convertint-se en l’elepé independent més venut de la història d’aquell país i aconseguint un premi ARIA de la indústria discogràfica australiana al millor elepé independent. Gira i actuacions pel continent australià. Actuacions amb el grup The Upside.

El 1999 retorna a L’Alcúdia i es presenta en solitari amb l’acompanyament d’Els Cors d’Aram (Bernat Pellicer, Josep Maravilla, Natxo Villanueva i Àlvar Carpi). Publica un primer àlbum titulat "El Temps Ja Ha Arribat" amb cançons noves i, per primera vegada, en valencià. Presentacions a la Sala 4, a l’SGAE, a la Plaça de Bous de València, a L’Almadrava Rock i a moltes altres localitats. Aparicions a Punt 2 de Canal 9 TV i Canal 33 de Catalunya.
L’elepé és catalogat per algun crític com "el millor LP en valencià dels darrers 20 anys".

Al mes de març de l'any 2000 The Beat Dealers publiquen un EP amb quatre noves cançons d’Òscar Briz. L’epitafi d’aquest grup.

El 2003, Cambra Records edita el segon àlbum d’Òscar Briz i Els Cors d’Aram al mes de març d’aquest any que es rebut amb excel·lents crítiques. Significa la consolidació d’un projecte i, amb dotze noves cançons, amplia el ventall d’influències i estils en relació al seu antecessor. Es filma el videoclip "Innocència" i s’estableix la pàgina web www.oscarbriz.com.

Altres continguts del grup:Nombre de fotos: 3

Articles: Notícies | Cròniques | Entrevistes

Discos

Enllaços:
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal