nou?
logotip decibel.cat

Sota Zero

Sota Zero logo

Biografia:

Després de deixar l’antic grup on cantava, a l'Albert li rondaven massa idees pel cap com per no voler formar de nou un grup. A l'entrar a la universitat, coneix en Pepo, que tenia una colla d'amics formada, entre d'altres, pel Toni, el que amb el temps esdevindrà el guitarrista solista del grup, aquest, que va aprendre a tocar la guitarra de manera increïble, va donar l’última empenta a l’albert per començar de nou.

Junts, l’Albert i en Toni, decideixen quedar algun dia per assajar, tot i les diferències abismals dels respectius gustos musicals. L'Albert és seguidor d'Els Pets, No Doubt, Manu Chao, etc. i en Toni, prefereix grups com Deep Purple, Led Zeppeling o Mr.Big. Els dies passen i, amb ells, creix la idea de formar un grup. Un dels amics de la colla del Toni anava a la facultat amb una noia que tocava el piano. Aquella noia era l'Arola que, evidentment, va afegir-se al projecte, aportant Sopa de Cabra a la llista de referents i propossant a un amic seu, en Jordi, com a bateria. Al Jordi li agrada més l'ska i el reggae, i la música de Fundación Tony Manero o Offspring poden ser alguns dels seus referents. A partir d'aquí, es van buscar el locals d'assaig, fins que al Centre Cívic Can Pantiquet de Mollet hi van trobar lloc, després vingueren nous reptes logístics: l'equip de veus i un teclat, van deixar al grup amb la demencial xifra de 0 Euros als comptes corrents, d'aquí el nom Sota Zero. Original? Potser no, però hi van donar moltes voltes i aquest nom els hi anava a mida. Ara només faltava el baix, indispensable pel que es pretenia fer, així, d’un anunci a internet va apareixer en Josep Maria, el seguidor d'Iron Maiden que tocava en un grup de Death Metal, això si, tenia antecedents al rock en català.
Així passen uns quants mesos i, després de fer alguns concerts, es decideix buscar una guitarra rítmica per tal que l'Albert només s'hagi de preocupar de cantar, ballar i fer dels directes un espectacle. així van aparèixer en Xavi Caimel i en Carles, amic del Josep Maria.
Aquest darrer va substituir la incorporació fugaç d’en Xavi, així, en Carles i en Josep Maria es van canviar els instruments; el primer feia de baixista i el segon tornava a tocar la guitarra rítmica.

A la primavera del 2003 es comença a agestar el que serà el primer treball del grup, la primera maqueta duu el nom de “Sota Zero i pujant...”, de la qual es fan prop de 200 còpies, que s’exhaureixen en dues setmanes; a més, el grup des del setembre del mateix any cedeix 4 temes de la maqueta a la web www.mp3catala.com on, des de la segona setmana i fins al dia d’avui, encara és lider de baixades amb més d’un miler.

Després que al Novembre 2003 en Carles deixés el grup, Sota Zero està format pel Toni Riera a la guitarra solista i coros; en Josep M. Garcia al Baix; l'Arola Vázquez als teclats i coros; en Jordi Saladriguas a la bateria; i l'Albert Ferré com a cantant i guitarra rìtmic.

Altres continguts del grup:Nombre de fotos: 2

Articles: Notícies | Cròniques | Entrevistes

Discos

Club de fans

Enllaços:
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal