nou?
logotip decibel.cat

Casual

Casual logo

Biografia:

CASUAL són un grup format a Barcelona en 1999 per Mon a la Cova (veu i lletres), Erickq23 (guitarra i segones veus), Jordi Du (baix) i l’acabat d’arribar Jordi Farreras (bateria).

Els avalen set anys de trajectòria i un gran nombre de concerts per tot l'Estat, una recent gira per Alemanya i tenir les seves cançons repartides per més de deu discos recopilatoris en diversos països del mon, a més d'una col.lecció d'excel·lents crítiques dels seus directes.

Flor y Nata Records, en la seva línia de captar nous talents i d'apostar per grups amb sons atrevits i interessants, edita el nou disc de CASUAL, un CD-EP amb el títol de 'La Nova Medicina', el quart disc de la seva discografia, despres del seu aclamat 'Hores Lentes' que incloïa una cançó d’homenatge a Salvador Puig Antich. Un disc enregistrat a Salt (Gironès) per Lluís Costa (ex Adrià Punti i Kitsch).

UN PAS ENDAVANT CAP AL ROCK
Les noves cançons són plenes de energia i d'aire fresc,
sense perdre el to fosc d'antany, però deixant avançar al rock cap a sonoritats més pop que recorden a Placebo, The Cure o al stoner rock de Queens of the Stone Age. El grup ha fet un pas endavant, guanyant dinamisme i maduresa. Es tracta d'un retorn potent, que sap rockejar quan cal i que combina a la perfecció contundència, tocs psicodèlics i la foscor de fons en una amalgama única en aquest país.

Les referències a nivell musical continuen sent àmplies, combinant sonoritats contundents i alternatives dels 90's i 00's, amb una base als 80's. CASUAL han estat comparats per la premsa musical amb grups com: The Cure, Placebo, Killing Joke, Cult, Tool, Queens of the Stone Age, Nirvana, Bauhaus, Heroes del Silencio, Paradise Lost, etc . Amb tot, el grup és un rara avis en el panorama de la música cantada en català, amb un perfil propi cada vegada més fort.

CASUAL: COMPLEXITAT DE MATISOS EN EL LÍMIT DE L’ACCEPTABLE
En les seves pròpies paraules: 'La música de Casual busca la complexitat dels matisos en el simple, en un joc de llums i ombres, combinant la contundència del rock dur, la intensitat del punk, la psicodèlia dels grups creadors d'ambients i la lírica fosca d'artistes que es mouen en els límits de l'acceptable'.

El CD inclou las cançons: 'Western Mediterrani', 'Insomni Generacional', 'La Nova Medicina', 'Un punt en un mapa' i 'S.S.S.'

A més de les cinc noves cançons, on hi regna un cert to oníric, entre la metàfora, la realitat esbiaixada, els desitjos encoberts durant el dia i una tendència a acabar en malson, el CD-EP inclou: fotos, biografia, les lletres en català, castellà i anglès, les versions en MP3 i material per a ús promocional: logotips i fotos en alta resolució.

Gairebé a la vegada que aquest 'La Nova Medicina', es publica el CD recopilatori 'Tentaciones Indies' que conté 'Insomni Generacional' i una versió alternativa de 'Western Mediterrani' no inclosa abans en cap altre disc.

Discografia anterior:
EP-CD Fora (2000)
CD Figura 11 (2003)
Maxi CD Hores Lentes (2005)

Altres continguts del grup:Articles: Notícies | Cròniques | Entrevistes

Discos

Enllaços:
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal