nou?
logotip decibel.cat

Entregirats

Entregirats logo

Biografia:

La història del grup comença l'any 1998 arrel d'un programa radiofònic a l'emissora municipal de Camprodon anomenat Entregirats. Era un espai musical d'estil divers però prioritzant els grups catalans. El programa era conduït per l'Ismael Colomer (actual guitarra i cantant) el mateix que va tenir la iniciativa de buscar gent per formar un grup de rock. El primer en apuntar-se a la proposta va ser l'Àlex Santoro (actual bateria), el següent va ser en Joan Galceran (teclista) i el baixista Cesc Hernández.
Aquest quartet va tenir la seva primera actuació durant la festa de Molló (El Roser), on van tocar per a tot el jovent a partir de les quatre del matí. Poc després el teclista i el baixista van marxar del grup i van entrar Francesc Vilà (actual guitarrista solista) i Albert Dueñas com a baixista. Durant aquesta nova formació van preparar i gravar un parell de cançons a l'estudi d'Amadeu Rosell (pare) amb la col·laboració del seu fill Amadeu (als teclats) i del seu germà David Rosell (a la producció).
A finals del 98 tenen l'oportunitat d'actuar amb el Chaval de la Peca i els Azucarillo Kings per la festa de la Puríssima de Camprodon pero finalment aquest concert no es durà a terme.
Mesos més tard se'n va Albert Dueñas (baixista) i al seu lloc es torna a incorporar l'ex component Cesc Hernández per fer un concert durant la Festa major de St. Patllari.

L'estiu de 1999, Jordi Fernández (actual baixista) entra a formar part del grup i toquen com a teloners en un concert de Sergio Makaroff a Camprodon. Poc després d'aquest concert, per falta de motivació, es desfà el grup. L'únic que segueix fent algunes actuacions en bars i pubs és l'actual cantant i guitarra Ismael Colomer.
Aquest, un bon dia coincideix amb un amic, Francesc Vilà (actual cantant), que es dedica a fer lletres. Aquest li proposa musicar una lletra per un amic que s'està a punt de casar. L'Ismael la composa i l'acaben cantant en el casament. Va ser a partir d'aquí que van veure que hi havia "química" alhora de composar les cançons i decideixen formar un duet acústic anomenat Melo i Mató.
Amb aquesta formació van fer un parell de concerts a Camprodon i a Olot. Poc després van pensar a canviar el nom i recuperar tots els membres del que havien set els Entregirats. Finalment ho aconsegueixen i acaben fent concerts a finals de l'estiu de 2000 per St. Joan de les Abadesses, Olot i Camprodon. Durant la tardor del mateix any, entra com a teclista Amadeu Rosell (actual teclista). Actuen per la festa de St. Martí de Surroca (Fogonella) i al bar musical No Suite de Barcelona.

Durant el gener de 2001 Cescu Vila, Amadeu Rosell i Ismael Colomer decideixen preparar una maqueta gravada a l'estudi MG57 amb Manu Guix i Roger Rodés. Mesos més tard s'afegeixen a la gravació Àlex Santoro i Jordi Fernández. Acaba sortint la maqueta ON ANEM?.
Poc després contacten amb un guitarrista del País Basc, Gónzal Tics (ex membre de bandes com Platero y Tu i Tic). Amb ell fan un concert per la festa de Camprodon juntament amb els Lax'n'Busto i Glaucs amb força èxit.
Poc després presenten la maqueta al concursos "Directe al Zel" de ràdio Flaixback i a l'Enderrock. En l'últim cas envien la maqueta fora de plaç però en el de Flaixbac queden seleccionats entre els 14 primers grups entre les 180 maquetes presentades. A continuació, el guitarrista Gónzal Tics marxa del grup i en lloc seu entre l'expert Jaume Sirera excomponent de bandes com AG, Paper de Plata i Adrià Puntí.
Amb aquesta nova formació fan el primer concert preliminar del concurs "Directe al Zel" al Maremàgnum, juntament amb el grup convidat de les Illes, els Ocults. Queden classificats per les semi finals que tenen lloc durant les festes de la Mercè de 2001. Automàticament són finalistes del concurs i el guanyen juntament amb els Mutis, Gertrudis i Meli & de Xavalins en el concert de finalistes que té lloc a la Sala "The Sutton Club" de Barcelona. Amb aquesta victòria prometen gravar-los un CD. Una gravació que no s'acaba fent mai.

Durant el març del 2002 es dediquen a enviar la seva maqueta a vàries discogràfiques de renom on immediatament la discogràfica Picap es fixa en ells. Les dues parts arriben a l'acord que els Entregirats es pagaran la producció del disc i Picap pagarà l'edició i distribució. El grup comença a preparar la pre-producció i la primera setmana de Juliol entren als estudis de'n Pep Sala de Sta. Eulàlia de Riuprimer, al Bar Miquel. Graven el disc durant 14 dies amb la producció de Jaume Sirera i Valen Nieto que també farà les mescles. Les previsions són que el disc surti durant el Gener-Febrer de 2003 però a causa d'alguns entrebancs acaba sortint el 10 de Juny. Abans però, ja fan alguns concerts, on cal destacar el concert organitzat per Ràdio Flaixbac al pavelló de Berga i el concert contra la guerra d'Iraq a la plaça Francesc Macià de Barcelona.
Poc després la Generalitat els selecciona per rodar un vídeo clip a Barcelona.
Quan finalment surt el disc, comencen la promoció per diferents mitjans de comunicació com Catalunya Ràdio, Rac 105, Ona Catalana i la Cope, entre d'altres.
L'estiu del mateix any comencen una gira per la seva comarca anomenada "Gira Músics del Ripollès", conjuntament amb altres grups per promocionar-los, cal destacar també l'actuació durant les festes de Bescanó juntament amb Obrint Pas i Betagarri.
Al Setembre comença a sortir el vídeo per diferents canals de televisió on ràpidament es coloca a les llistes d'èxit de Flaix TV i en el Top Ten Tomàtic del K3 on arriben fins la tercera posició darrera dels Lax'n'Busto i La Oreja de Van Gogh.
Actualment la discogràfica Picap ha fet una reedició i masterització del disc treballant conjuntament amb el veterà Joan Capdevila, del qual cal destacar la seva important trajectòria portant el mític grup Sau.

Altres continguts del grup:Articles: Notícies | Cròniques | Entrevistes

Discos

Nombre de lletres: 25

Enllaços:
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal