nou?
logotip decibel.cat

Aquitamxé

Aquitamxé logo

Biografia:

Els inicis d'aquesta formació els trobem a mitjans del 1996, a partir d'ex-components d'Ubi Sunt amb d'altres músics. Els Aquitamxé són de la Cellera de Ter, Anglès, Girona i Figueres, tot i que sempre s'han identificat com a grup cellerenc. A partir del seu primer concert, no han parat de portar la seva música en diferents escenaris gironins, i de mica en mica també cap a la resta de Catalunya. Això els ha portat ha compartir cartell, amb grups com: Amparanoia, Kiko Veneno, Adrià Punti, Los Planetas, Dusminguet, Fang, Doctor Calypso, La Suite Mosquito, Pep Sala, Zitzània, Lax'n' Busto, Glaucs, Whiskyn's.

També han guanyat diferents concursos: 3r. Premi en el concurs de Rock de Palau Santa Eulàlia l'any 1997. Guanyadors de la final Gironina del Concurs Imaginarock de l'any 1999, coorganitzat per Cadena 100 i la SGAE. Segons en la final Catalana feta a Barcelona. Guanyadors del concurs de Rock organitzat per l'ajuntament de Figueres l'any 1999. Guanyadors del V Concurs de maquetes de la revista Enderrock, on van actuar a la final al Mercat de Musica Viva de Vic l'any 1999. Co-guanyadors del concurs de Sant Jordi organitzat pels 40 principals l'any 2000. Participants del CD de la mostra de musica jove de la Selva 'Selvàtica'.

Al llarg del mes d'Octubre del 1998 van gravar el seu primer treball (Maqueta homònima), als estudis de gravació de Toni París (Girona), del qual van rebre molt bones crítiques de la premsa musical per la varietat de sons i de ritmes. Publiquen 500 copies en format de CD durant el febrer del 1999.

També han format part del disc recopilatori Selvàtica, amb grups de la comarca de La Selva.

Durant el mes d'Abril , Maig, i Juny del 2001 van estar gravant el seu primer disc als estudis 'Ariadna Records' de Sant Climent Sescebes (Alt Empordà), sota la producció de Sebastià Saurina (Ja t'ho Diré), que va sortir a la venda a meitat del mes d'octubre d'aquest any amb el nom de "Mils d'ocells que passen pel teu cap". El disc els va portar a realitzar una gira per força indrets de la geografia catalana i l'any 2002 varen actuar als principals festivals musicals estiuencs.

A principis del 2003 van iniciar la gravació del seu segon disc "Tic tac coix", també als estudis d'Ariadna Records, que es posa a la venda el setembre de 2004.

Altres continguts del grup:Nombre de fotos: 19

Articles: Notícies | Cròniques | Entrevistes

Discos

Nombre de lletres: 17

Enllaços:
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal