nou?
logotip decibel.cat

Adrià Puntí

Adrià Puntí logo

Biografia:

L'Adrià Puntí ja fa temps que volta pel món de la música. La seva primera aparició va ser l'any 1980, quan va crear el grup "La felaction on the rocks", que realitzava performances, en les quals combinava la música i el teatre. Van presentar les seves creacions en diverses sales i discoteques de Girona.

El 1983 va ser guanyador del Concurs de Cançó de Banyoles i tot seguit els anys 1984-1985 va actuar amb Eduard Canimas en diversos bars de Girona, on cantaven cançons de Sisa, Pau Riba, Lou Reed, Jim Morrison, David Bowie...

El 1989 és quan es va formar el grup Umpah-Pah, amb qui va enregistrar cinc discos i un mini CD. Les cançons i les lletres eren composades, la majoria, per l'Adrià Puntí, a més, la realització dels video-clips del grup també anaven al seu càrrec. Umpah-Pah va ser guanyador de diversos premis, entre els quals hi ha: l'Ondas, L'Altaveu, el Premi Nacional de Música de Catalunya i el Premi de les Mosques de Girona.

El 1991 va obtenir una beca de la Generalitat i tot seguit va realitzar un vídeo amb Jordi Martorano, que el van titular "La criatura dels vèrtexs". El van exposar en diversos indrets de Catalunya, entre ells, la Sala Fidel Aguilar de Girona.

Al cap d'uns anys, el 1995, va escriure el pròleg del llibre Trucant a les portes del cel, de Bel Bosch. Després, el 1996 va ser autor de la música de l'obra de teatre "El Robinson del Metro", de la Companyia de l'Estació. LLavors és quan va començar a fer les primeres actuacions en solitari. Al mateix temps va debutar com a actor en el teatre amb el Tallaret de Salt, en l'obra "Culpido", juntament amb Cristina Cervià. Durant l'any 97 aquest espectacle es va portar de gira per tot Catalunya i va arribar al Festival d'Estiu Grec, a la sala Artenbrut de Barcelona.

També el 1997 va treure el seu primer disc en solitari "Pepalallarga i...", co-produït pel propi Puntí i Quimi Portet.

L'any 1999 és quan va gravar i treure al mercat el seu segon disc en solitari, titolat "L'hora del pati", també produït per Quimi Portet i el mateix Puntí ."Sota una col" fou el primer senzill que es va extreure del disc.

L'any 2000 va servir principalment per presentar aquest segon disc, i entre les actuacions que va fer cal destacar la del Senglar Rock.

A principis del 2003 el tàndem Portet-Puntí es posa de nou a la feina i apareix al mercat "Maria", el tercer disc en solitari de l'Adrià. Entre les cançons a destacar del disc, hi ha una versió del "Flors i violes" de'n Quimi Portet.

Altres continguts del grup:Nombre de fotos: 5

Articles: Notícies | Cròniques | Entrevistes

Discos

Club de fans

Enllaços:
    Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal