nou?
logotip decibel.cat

Antònia Font

Antònia Font logo

Biografia:

En Joan Miquel, el compositor, prové del grup La Fosca, on feia de guitarrista; hi prengué experiència i maduresa musical com a compositor. La Fosca era un grup musicalment original, que barrejava instruments del món clàssic amb el pop i el rock i que donava importància a les lletres.

En Pau Debon tocava en un grup amb uns amics, feien rock i punk. A partir d'aquí, en Joan Miquel i el bateria Debon (germà d'en Pau) van decidir de crear el grup, van escoltar cançons del grup d'en Pau, els va agradar la veu i li ho van proposar. El primer disc va tenir problemes de distribució. Es corejaven les cançons i es va esgotar, edició rere edició. No hi havia prou exemplars. La gent se l'havia de gravar i piratejar, funcionava el boca-orella...

L'any 1999, van aparèixer al mercat com una alenada d'aire fresc, tocaven a tots els petits locals i festes majors dels pobles de Mallorca. D'ençà de l'aparició de Fora des Sembrat i Ocults, no s'havia fet res diferent a Mallorca fins l'arribada d'Antònia Font, un grup que malgrat el nom és format per 5 homes. La seva música és caracteritzada com una fusió entre el pop i el folk.

En paraules del vocalista Pau Debon, fan "música dolça i cançonetes que entren bé, intentam que entrin lo millor possible, amb ritmes fàcils; intentam posar ritmes mediterranis, càlids perquè sa gent balli i s'ho passi més o manco bé".

El 2001 va sortir el disc A Rússia, que segueix la mateixa clau musical, tot i que amb un equip més ampli i amb més dies d'estudis i més temps de producció. L'estiu del 2001 el van presentar pels escenaris d'arreu de les nostres comarques. La portada del disc és un quadre de l'avi del lletrista, una mena de retrat d'un marrec que representa, segons com, la filosofia del grup. Segons el vocalista Pau Debon, "és un poc com a rar. Mos va agradar sa idea que fos un altre quadre; sa tonalitat de colors també mos va agradar, mos va fer gràcia".

El 2002 van fitxar per la discogràfica Drac/Virgin i amb ella van el seu tercer disc "Alegria", que els va obrir moltes portes arreu dels Països Catalans. Actuen a bona part dels festivals que es realitzen durant l'estiu. Ara bé, cal destacar sobretot les seves actuacions al Festimad de Madrid i també al Primavera Sound de Barcelona.

Altres continguts del grup:Nombre de fotos: 15

Articles: Notícies | Cròniques | Entrevistes

Discos

Nombre de lletres: 2

Club de fans

Enllaços:
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal