nou?
logotip decibel.cat

Els Pets

Els Pets logo

Biografia:

Els Pets neixen la nit de Nadal de 1985 en un petit poble del Tarragonès: Constantí, on abans eren coneguts amb el nom de Condons adulterats. Els primers membres del grup són: Lluís Gavaldà, Joan Reig, Falin Cáceres i les Llufes.

L'any 86 graven una maqueta amb 16 cançons seves, que la venen ells mateixos i l'esgoten en un mes.

L'any 89 incorporen un nou guitarrista, Ramon Vidal, i també una secció de vents anomenada Els Vents de Baiona. Amb aquesta formació s'autofinancien el primer disc titulat "Els Pets" (DiscMedi) i guanyen un dels premis "Èxit d'or" de l'any 89 amb la cançó Profilàctic

L'èxit del primer disc es multiplica el 1991 amb el segon disc Calla i Balla (DiscMedi), del qual en venen 45.000 còpies i es col·loca entre els 5 discs més venuts del rock català. Aquest any també participen en el mític concert del palau Sant Jordi juntament am Sopa de Cabra, Sau i Sangtraït, en el qual es reuneixen 22.104 persones, rècord europeu d'assistència en un recinte tancat. A finals d'any editen una tira limitada de tots els seus Senzills, amb portades originals, que s'esgota en una setmana.

L'any 1992 consoliden el seu èxit amb el disc Fruits Sex (DiscMedi), on incorporen Marc Grau a la guitarra i Toni Saigi "Chupi" als teclats.

El 1993 graven la cançó de l'estiu de TV3 Munta-t'ho bé i enregistren un mini-CD amb aquest tema i versions de temes antics, anomenat Cap de setmana. A finals d'any reben el tercer "Èxit d'or" i participen en els recopilatoris "Les millors balades del rock" i "El Tec i la Teca" per 5a. vegada.

L'any 1994 treuen el seu quart àlbum Brut Natural (DiscMedi), que es converteix en el disc català més venut de l'any. Aquest any són protagonistes d'un programa de la BBC sobre el rock a Catalunya i també del programa 30 minuts especial del seu desè aniversari. El 22 de novembre reben del Conseller de Cultura de la Generalitat el Premi Nacional de la Música 1994.

L'any 1995 treuen el seu primer disc de directe Vine a la Festa (DiscMedi) i són votats millor grup en directe de l'any per la revista Enderrock i queden primers en els premis "Èxits d'Or" 1995.

El 1996 es dediquen a fer la gira Vine a la festa, en la qual aconsegueixen una mitjana de públic de més de 5.000 persones per concert i destaca el concert al Moll de la Fusta de Barcelona, que supera les 60.000 persones i esdevé el concert més multitudinari de la història d'Els Pets. L'any el tanquen amb infinitat de premis.

El 1997 treuen el seu disc anomenat Bon Dia (DiscMedi), del qual ja s'han superat les 80.000 còpies i s'ha convertit en el rècord de vendes d'Els Pets i el 2n. disc més venut del rock en català.

El 1999 Els Pets treuen a la venda el seu setè disc, "Sol", del qual se'n varen vendre 40.000 còpies en poc temps.

L'any 2000 Els Pets van celebrar els seus quinze anys d'existència. Per això van fer una gira amb només quinze concerts. D'aquesta gira cal destacar el que van fer a Montblanc al Festival Senglar Rock.
Un cop acabada la gira varen treure el seu vuitè disc anomenat "Respira", amb un nou productor, Brad Jones. El disc conté 12 cançons, que tracten de l'amor, la immigració, la gent gran, però sobretot tracten aquests temes amb ironia. Pel que fa al management, aquest any s'incorporen a RGB. Separadament del grup, el bateria Joan Reig col·labora al programa Artèria del Canal 33 cada dimecres en l'espai musical.

L'any 2001 per a Els Pets va ser un any ple de concerts per tot Catalunya, van tancar la seva gira el 21 de desembre a la sala La Mirona a Salt.

El 2002 fan un any mig sabàtic, en el qual fan comptades actuacions durant l'estiu i comencen la gira oficialment el 17 de setembre, durant les festes de Santa Tecla de Tarragona.

El mes de febrer de 2004 surt a la venda el seu novè disc, anomenat "Agost", que conté dotze temes i el seu primer senzill és la cançó "Pau".

Altres continguts del grup:Nombre de fotos: 22

Articles: Notícies | Cròniques | Entrevistes

Discos

Nombre de lletres: 112

Enllaços:
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal