nou?
logotip decibel.cat

Entrevista amb els Copa Lotus al seu concert amb The Posies

08/05/2016

Ens interessa saber la connexió entre els Copa Lotus i el grup de Seatle The Posies (format per Ken Stringfellow i Jon Auer), així que aprofitem per preguntar als Copa Lotus, com va sorgir la col·laboració amb en Ken Stringfellow que va produir el vostre primer disc "El Moixó Foguer"(RGB Suports 2015) ?

- Copa Lotus: Des d'adolescents que hem sigut fans dels Posies i mentre preparàvem el disc vam quedar amb en Santi Garcia d'Ultramarinos Costa Brava. Parlant de productor per al disc ell va treure el nom del Ken, deia que vivia a França i que podria ser una bona opció. Vam parlar amb ell i ens ho va posar molt fàcil, és una persona molt molt pràctica i es nota que li agrada treballar amb grups nous.


- Com valoreu la producció del disc a càrrec d'en Ken Stringfellow? Quines anècdotes del període de gravació del disc als estudis Ultramarinos ens en podeu explicar?

- Copa Lotus: Era el primer cop que treballàvem amb un productor i al principi feia una mica de por, al cap i a la fi era una persona que no coneixia la banda i teníem poc temps per fer el disc però vam congeniar sense problemes. El Ken va suggerir gravar el disc en directe i això ens va encantar, però també va ser molt dur. Ens passàvem fins a les tantes provant coses o amb algun tema que es resistia, va ser tot molt intens. També recordem sovint que li encantava fer reunions de grup i discursos motivacionals i això és fantàstic quan es tracta d'un personatge que has idolatrat des de que tens 16 anys. La gravació va ser intensa i també divertida. Treballar amb els germans Garcia (els germans Roca del rock'n'roll) i en Ken va ser maco.


- Com descriurieu, breument, el concert d'avui dels The Posies?

- Copa Lotus: Molt bé! Ha estat divertit tornar a cantar tots els himnes del Frosting on the Beater o l'Amazing Disgrace i alhora poder descobrir el disc nou. A vegades es parla dels Posies com una banda de culte, amb dos o tres discs dels 90 que són de referència però nosaltres també valorem molt els últims treballs, és interessant la direcció que està agafant el grup amb Blood/Candy o el recent Solid States.


- Acabeu d'estrenar el vostre nou clip "La faula del llop" https://youtu.be/2i2gMo3nq8c , d'on surt la vostra influència western?

- Copa Lotus: La veritat és que el cinema sempre ens ha agradat molt i segueix inspirant-nos a l'hora de compondre cançons (des de les pelis de cowboys a Hitchcock, Magical Girl, la llista és interminable...). És divertit deixar-te influenciar per coses que poc tenen a veure amb treure discos. Tot i que no deixen de ser diferents canals per explicar coses.

- Quins plans teniu de cara al futur? Al gravar un nou disc repetireu l'experiència amb en Ken Stringfellow?

- Copa Lotus: De fet al juny tornem a gravar! Aquest cop anirem al Puerto de Santa María i ho farem amb el Paco Loco. Normalment prenem aquest tipus de decisions en funció del que estem escoltant més últimament i la veritat és que allà s'han fet grans discos. A més, feia temps que buscàvem una excusa per poder baixar a veure'l i finalment hem pogut coincidir.

Si tot va bé, el podríem tenir llest al setembre o sigui que haurem de passar l'estiu preparant el directe.

- Molta sort Copa Lotus!

Imatge del cantant del grup
Imatge del cantant del grup

Text: Jordi M
Fotos: Jordi M

Comentaris

Nou Comentari

Disposes de 500 caràcters
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal