nou?
logotip decibel.cat

Entrevista a Halldor Mar

21/01/2015

Jordi - Vam poder gaudir del segon concert que en Halldor Mar oferia al Casino de Barcelona, i aprofitem per fer-li aquesta breu entrevista. Halldor, quines diferències hi ha entre Barcelona i Reykjavík?

Halldor -N'hi ha moltes, Reykjavík és com un poble gran; Barcelona, una de les ciutats més populars del món. A Barcelona l'oferta cultural és brutal, les possibilitats tantes… Ara, Reykjavík per mi és una ciutat interessant i excitant també. Barcelona, però, guanya quan parlem del clima.

Jordi - Què et va portar a Barcelona? I què et va fer quedar-t'hi a viure fins avui?

Halldor - Em va portar aquí el voler continuar els meus estudis de guitarra clàssica i em vaig quedar gràcies a una noia, també guitarrista, que ara és la meva dona.

Jordi - Per què vas decidir versionar les cançons de sempre en català a l'anglès?

Halldor -Tot va començar amb la gravació d'un anunci per a Estrella Damm on vam gravar la Bella Lola amb anglès. Com que ens va agradar molt com va quedar va sorgir la idea de fer-ne més… inclús un disc! I aquí està. M'agrada pensar que gràcies al disc aquestes cançons tan meravelloses puguin arribar a un públic més ample.

Jordi - Com estàs vivint la presentació del disc i l'acollida per part del públic?

Halldor -Doncs molt content amb l'acollida, ha agradat més del que ens imaginàvem! En general la gent està encantada amb la idea i, sobretot, de les versions. Gràcies a la gran feina d'en Toni M. Mir, el productor del disc.

Jordi - Creus que amb la teva aportació cançons com “The wind” (http://youtu.be/wckfCuvh9Hg) o “Shake it baby” (http://youtu.be/xDxvwzi-rFM) podran ser conegudes a nivell internacional?

Halldor - Per què no? Somniar és gratis and the sky’s the limit!

Jordi - En directe t'acompanyen en Guido di Blasi (guitarra elèctrica, mandolina i veus), en Gilles Estoppey (teclats), en Pep Colls (baix) i en Ramiro Rosa (bateria). Què ens pots dir de la banda?

Halldor - Que són uns cracks tots i estic súper a gust amb ells! Preparar els directes ha sigut un plaer, amb "musicassos" com aquests tot és fàcil. Grans músics i millors persones!

Jordi - On veus el teu futur, a Barcelona o creus que algun dia tornaràs al teu país?

Halldor - Em veig a Barcelona, jo ja m'he fet la vida aquí. No descarto tornar però en un futur pròxim no.

Jordi - Islàndia ja va viure canvis importants com a conseqüència de la crisi financera provocada pels bancs, amb aquesta experiència quina és la teva opinió dels canvis que necessita i mereix Catalunya?

Halldor - Islàndia va experimentar canvis, però no han sigut tants com molta gent pensa. Ara mateix sembla que ha tornat enrere basant-se en les últimes eleccions.

Jo crec que Catalunya es mereix canvis, millores, fets. Que no acabin en paraules buides i promeses incomplertes…

Jordi - Islàndia és un país on els referèndums es veuen com una cosa normal, per exemple va declarar la seva independència mitjançant referèndum l'any 1944 o, amb la crisi financera (2008-2011), va convocar referèndums per a decidir si s'havia d'assumir com a deute públic el deute privat de bancs. A Islàndia se segueixen els canvis que es viuen actualment a Catalunya? En cas que sí, què en pensen allà?

Halldor - No gaire. Al no viure allà em perdo bastant les coses que la gent comenta i parla però quan he preguntat a algú en saben ben poc…

Jordi - Moltes gràcies Halldor per aquesta entrevista. Et desitgem molta sort en el teu projecte. Fins aviat!

Halldor Mar
Halldor Mar

Text: Jordi M
Fotos: Jordi M

Comentaris

Nou Comentari

Disposes de 500 caràcters
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal