nou?
logotip decibel.cat

Entrevista a Feliu Ventura

13/02/2013

Jordi - Coincidim amb en Feliu Ventura al seu concert a La Casa Elizalde de Barcelona presentant el seu disc 'Música i lletra', i el primer que aprofitem per a preguntar-li és la valoració de l'acollida que està tenint el seu darrer disc 'Música i lletra'

Feliu - La acollida és molt bona. Realment cada vegada em trobe més còmode a l'escenari i sembla que el públic ho rep.

Jordi - El disc 'Música i lletra' va aparèixer cinc anys després de l'anterior 'Alfabets de futur', quina evolució escoltarem en aquest disc respecte l'anterior?

Feliu - ha estat com tornar enrere amb ulls nous. Crec que he aprés a extreure l'essència de les cançons. És un disc molt més madur i més essencial.

Jordi - El disc l'has presentat l'estiu passat per l'Uruguai, Argentina i Xile, tal com podem veure al documental 'La memòria de la música'. Quina valoració fas d'aquesta experiència inspirada en la música de Víctor Jara i de la cançó popular del Con Sud?

Feliu - Una valoració molt positiva, però aquesta vegada parle més des del punt de vista personal, crec que he tornat una mica diferent i tinc una mirada nova del món.

Jordi - T'has quedat amb ganes de repetir? En quins països t'agradaria fer una gira internacional?

Feliu - No tinc preferències. Crec que l'escenari natural de la Cançó és el nostre país, França i Itàlia, però no pose límits ales meus cançons

Jordi - Després de viatjar, tan en aquesta gira internacional com amb multitud de concerts arreu de terres catalanes, quina sensació tens al tornar al teu 'sofà' http://youtu.be/YNBGYd-Hmr8 ?

Feliu - bé, és l'espai on aprendre a ser des d'un mateix, per tornar a començar.

Jordi - D'acord amb el vers de Victor Jara: 'jo no canto per cantar', quina creus que és l'obligació d'un cantautor en les condicions actuals de crisi?

Feliu -la mateixa que la de qualsevol persona i, després, la plasmació en l'ofici dels valors que defenses en el dia a dia.

Jordi - Creus que és possible transformar la societat actual?

Feliu -sí

Jordi - La cançó 'present' http://youtu.be/Ga1ZmOT8NsI cita 'Pensa que jo et done el meu present, transforma'l en futur', que creus que és el que tenim que donar nosaltres al present per a millorar el futur?

Feliu - nosaltres millorem el present, el futur potser ja no és cosa nostra.

Jordi - Parlant del present... la cançó 'El nus de la corbata', amb les darreres notícies d'actualitat, creus que està més vigent ara que mai? La classe política sabrà contestar 'el torn de preguntes' http://youtu.be/5QKdYuMLV5s ?

Feliu - La 'classe política' no hauria d'existir. Persones que fem política som tots els ciutadans que triem un gestors de la cosa pública.

Jordi - Moltes gràcies per aquesta entrevista i molta sort!

Feliu Ventura
Feliu Ventura

Text: Jordi M
Fotos: Jordi M

Comentaris

Nou Comentari

Disposes de 500 caràcters
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal