nou?
logotip decibel.cat

Entrevista a Albert Freixas

15/11/2011

Jordi - Coincidim amb l'Albert Freixas que està presentant el seu primer treball en solitari 'U'.

El primer que aprofitem per a preguntar-te és quines diferències trobaren en aquest disc respecte al 'clixé' que tenim associat a la teva imatge com a membre del grup ix!?

Albert -Bàsicament, aquest és un disc 100% Albert Freixas, a diferència dels discs publicats amb ix!, els quals són fruit del treball d'un equip amb 5 personalitats i caràcters ben diferents i complementaris.
Musicalment, 'U' és un disc orgànic que flirteja amb estils tan diversos com el Jazz, el Folk i el Rock, dins d'un embolcall de Pop innovador i personal. 7 peces són cantades en català i 2 en anglès. Les lletres són també íntegrament de la meva autoria i això em facilita moltíssim la feina de cantar, i de posar-hi sentiment.

Jordi - Has realitzat ja bastant concerts de presentació del disc. Com has viscut l'experiència i quina acollida tens per part del públic?

Albert - L'experiència està resultant fantàstica! Viatjar amunt i avall per Catalunya, visitar sales petites i acollidores, la seva gent... El tracte és meravellós i la resposta de la gent està sent d'allò més positiva.

Jordi - Damunt dels escenaris t'hem vist com a guitarra amb ix!, que t'aporta de diferent aparèixer davant del públic també com a cantant?, comporta nervis adicionals?

Albert - El fet de poder cantar davant d'un públic (sense rebre tomàquets a canvi...) és quelcom terapèutic per a mi. Em permet desfogar l'ànima, cremar pors i dubtes i centrar-me només en sentir i comunicar. Tot un privilegi que espero poder seguir fent durant molts anys.

Els nervis són els mateixos. La responsabilitat pot ser una mica més gran, ja que obres les portes del teu interior de bat a bat i ensenyes el fruit del teu treball, sense filtres, sense excuses.

Jordi - Com a avançament del disc podem escoltar http://www.myspace.com/freixas les cançons 'cops crus' i 'a flor de pell'. Per què han estat aquestes dues les cançons escollides i què ens vols transmetre?

Albert - Doncs la tria ha estat aquesta per dos motius: són les 2 primeres mescles que vaig tenir enllestides i, en el cas de 'Cops Crus', significa un homenatge a la meva Mare, la qual va traspassar la primavera passada, enmig del procés de creació del disc, a causa de la malatia d'Alzheimer. De fet, la cançó parla de la meva mare i de la seva lluita contra aquesta malatia tan devastadora.

Jordi - Com tens previst compaginar la presentació del disc amb solitari amb l'activitat del grup ix!?

Albert - Doncs amb bona voluntat i amb les agendes ben sincronitzades per evitar qualsevol coincidència.

Jordi - Com poder estar al dia de les teves novetats i propers concerts?

Albert - Per a novetats i notícies podeu visitar el web www.myspace.com/freixas, així com el blogspot d'Albert Freixas i la pàgina de facebook 'Albert Freixas presenta [U]'.

Jordi - Moltes gràcies per aquesta entrevista i molta sort!

Imatge general
Imatge general

Text: Jordi M
Fotos: Jordi M

Comentaris

Nou Comentari

Disposes de 500 caràcters
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal