nou?
logotip decibel.cat

Crítiques de discos

Cercar discos
Els Convidats - El millor dels somnis
Grup: Els Convidats
Àlbum: El millor dels somnis
Discogràfica: Alinyà Records
Any: 2008

Nova entrega discogràfica de la banda manresana, que després del divertimento en forma de versions de l'anterior disc Ràdio-logia, ara ens presenta un nou disc amb noves composicions. Unes composicions que es mouen en la línia que ha agafat el grup darrerament i que van des de senzills molt potents com 'Començar de nou' o 'El millor dels somnis' fins a balades més pausades i on es potencien molt les veus, un dels actius més destacables del grup. Tal com ja van començar a fer amb el seu disc en directe, combinen temes en català i castellà, entre els quals predominen els que són en la nostra llengua. Un disc interessant que referma el grup en un espai que ja fa temps que tenen consolidat i que dominen a la perfecció. A més cal destacar la consolidació del format de sextet, la tercera evolució en la formació que va començar com a duet, es va ampliar a quartet amb el tercer disc i que des del directe ha optat per utiltzar aquesta banda completa que ens regala discos molt interessants i que a més reforça molt les seves sempre interessants actuacions en directe.

Jordi Garcia
Els Convidats - Inventari
Grup: Els Convidats
Àlbum: Inventari
Discogràfica: Gemecs
Any: 2004

Tres discos d'estudi i alguns canvis a la formació (des del duet original al quartet actual) han portat Els Convidats a enregistrar el seu primer disc en directe, un disc que van gravar el novembre de 2003 a l'Auditori Fundació CaixaManresa. El disc, tal com diu el seu nom, fa un inventari dels temes més significatius dels tres discos del grup, la majoria d'ells amb una versió diferent a l'original. També hi han inclòs dos temes nous i quatre versions (algunes d'elles ja apareixien en altres discos) com "Es converteix en un peix" d'Enric Hernàez, "Mai més" dels Slips, "L'amor és profund" dels Bee Gees i "Mientes" de Tontxu, un dels col·laboradors de luxe juntament amb Manu Guix i Manel Camp. A més d'aquests col·laboradors cal destacar els músics d'acompanyament de tot el concert: Santi Careta a la guitarra, Toni Pagès a la bateria i Natàlia Barés al violoncel, que posen ben alt el llistó musical del disc.
L'únic inconvenient que li veig és la qualitat de la gravació, que en certs moments del disc fa que el so estigui massa saturat. Però la qualitat músical i la bona selecció dels temes fan que sigui un disc imprescindible.

Un detall que vull destacar i que reivindico per a tots els discos: en el llibret hi ha una petita explicació de cada tema (això també ho havien fet Tancat per Defunció), molt interessant per saber-ne anècdotes o els motius de la seva presència al disc.

Jordi Garcia
Els Convidats - Transparent
Grup: Els Convidats
Àlbum: Transparent
Discogràfica: Gemecs
Any: 2002

Nou treball del quartet manresà Convidats. Segueix força la línia de l'anterior, basat en balades pop, però molt més enfocat a la fantàstica veu de l'Àfrica Pérez. Cal destacar la darrera cançó "Ni tu ni jo (happy divendres mix)", versió tecno de "Ni tu ni jo", que està molt ben trobada.
Han comptat amb les col·laboracions de Francesc Gener, que hi ha posat programacions, loops i samples; en Pep Poblet que, evidentment, hi ha intervingut amb el seu saxo en un parell de temes; l'Alfons Bertran ha fet percussions i també hi apareix un conjunt vocal que fa un cor gospel a la cançó "Com un incendi".
Pel que fa a les lletres podríem dir que és el punt més feble del grup, doncs són força monotemàtiques.
També s'han de destacar un parell de cançons més: "És per tu", un tema que ja té uns quants anys i que han recuperat per aquest disc i "11 y 6", que és una versió de Fito Páez.
Un disc perfecte per escoltar tranquil·lament i per portar-lo en directe a teatres i sales de petit format.

Jordi Garcia
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal