nou?
logotip decibel.cat

Crítiques de discos

Cercar discos
Aquitamxé - Tic Tac Coix
Grup: Aquitamxé
Àlbum: Tic Tac Coix
Discogràfica: Ariadna Records
Any: 2004

Després d'un llarg període de gravació, que ha durat més d'un any i mig, finalment els Aquitamxé han publicat el seu segon treball discogràfic, un treball que conté dotze cançons d'una fusió diversa d'estils que sempre els ha caracteritzat i que és el fruit de tenir quatre compositors diferents dins del grup. Hi podem trobar des de temes més pop com "Gata Maula" o "Tic tac coix" o d'altres amb més tendència cap al rock com "Vull que t'hi fixis"; temes instrumentals amb nombrosos canvis de ritme com "Nana", tocs de funky a "Mel" o, fins i tot, un cabaret-swing amb arranjaments d'instruments de joguina (col·laboració de l'Orchestra Fireluche) a "El Circ", que personalment és un dels temes que més m'ha captivat. Cal destacar que tot el disc té una sonoritat excel·lent i es nota la gran tasca de producció de Jordi Gasull; potser també hi ha influït el fet que el procés de gravació s'ha allargat i això els ha permès escoltar-lo sense presses i corregir tots els detalls necessaris.

Un disc que a primera escolta pot mostrar-se un xic difícil però que a mesura que el vas escoltant en vas descobrint nous matisos i et captiva completament.

Jordi Garcia
Aquitamxé - Mils d'ocells que passen pel teu cap
Grup: Aquitamxé
Àlbum: Mils d'ocells que passen pel teu cap
Discogràfica: Ariadna Records
Any: 2001

Excel·lent disc de debut dels guanyadors del V concurs de maquetes Enderrock. Han recuperat cinc temes de la maqueta guanyadora i els han tornat a gravar, però molt millorats. La fusió d'estils és una constant a tot el disc i toquen des del pop més lleuger, funky, rock i fins i tot pinzellades de tango, barrejats amb tocs de samplejadors. El tema escollit com a senzill Contrabaix és fantàstic, combinant les guitarres amb una percussió electrònica, que la fan perfectament ballable. També en destacaríem temes com "Dibuixant el Temps", o "Et sents sol", ja incloses en la maqueta, però molt més potents en el disc i també "Em sobra un peu per ser sirena", cançó destinada a ser un altre dels èxits d'aquest grup. Han comptat amb les col·laboracions de David Sarsanedas (harmònica), Xevi Puig (bateria) i Elena Gascón (xiuxiueig), exmembres del grup. També hi han col·laborat el productor Titi Saurina (guitarra) i Charly Pons (percussió), membres de Ja t'ho diré.

Jordi Garcia
Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal