nou?
logotip decibel.cat

Crònica del popArb 2010

27/06/2010
Arbúcies (La Selva)

Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Arbúcies la sisena edició del festival popArb, un festival plenament consolidat i que repeteix les xifres de l'any passat exhaurint totes les entrades posades a la venda. Quan les coses en fan bé és molt probable aconseguir l'èxit i l'organització d'aquest festival ha sabut consolidar un festival que era necessari amb el panorama musical que hi ha al nostre país, seleccionant grups de gran qualitat, apostant per una mida mitjana sense massificació i en un entorn natural perfecte com és la localitat d'Arbúcies.

Amb puntualitat britànica, Rosa Luxemburg va ser el grup encarregat d'obrir l'edició d'enguany i va apostar pel seu directe elèctric, frenètic i contundent per començar a posar en marxa el públic, que de seguida va anar omplint l'espai dels dos escenaris de Can Cassó. Tot seguit a l'altre escenari i sense ni un sol instant de descans -tònica que es va mantenir durant tot el festival- el primer plat fort de l'edició, una de les sensacions del moment i que des d'aquest web vam demanar la seva presència a la crònica de l'any passat: Els Amics de les Arts (gràcies a l'organització per escoltar les nostres propostes!). Amb la posada en escena de llarg amb tota la Bed&Banda van fer un frenètic repàs a bona part dels temes del seu primer disc Bed&Breakfast, ben corejats pel nombrós públic que va seguir amb intensitat tota la seva curta actuació. Joan Colomo va aportar un cert punt de 'freakisme' amb les seves cançons i pensaments en veu alta. Delafé i las Flores Azules van aportar el seu hip-hop que cada cop més es va apropant al pop i la banda va guanyant components. La primera nit la van completar Standstill, Dorian i Mendetz.

La tarda de dissaabte va començar amb les ja tradicionals actuacions del Gorg Nou, de les quals cal destacar les dels Very Pomelo, un grup emergent que practica una mescla d'estils que van del rockabilly a la rumba i acompanyat de lletres força divertides. Van mostrar les seves credencials que els podrien haver permès tocar a l'espai central de Can Cassó. Però el tram més intens i interessant del popArb 2010 va començar a dos quarts de deu a Can Cassó amb l'actuació de Roger Mas, que segurament no va escollir el repertori més adequat tot i fer un concert força bo, seguida de la Brigada que va soprendre amb la frescor de la seva proposta i que ja va constatar un cert coneixement d'alguns temes per part del públic, com el seu senzill 'Com fulles mortes' amb les tornades interpretades per la gent. Sanjosex potser va ser el grup que va treure millor so a l'escenari Montsoriu i va oferir una brillant actuació i una perfecta selecció de temes i ordre en què foren interpretats, finalitzant amb una rapidíssima 'Puta' que va donar pas als Anímic. Anímic van posar un punt de calma abans del moment més àlgid del festival, l'actuació dels barcelonins Mishima, un clàssic del festival, que per fi van quedar reconeguts per pura democràcia com els autènics caps de cartell de l'edició 2010. També van seleccionar molt bé els temes pels escassos cinquanta minuts de què disposaven i van assolir el ple absolut de l'espai de Can Cassó, amb el públic totalment entregat i cantant totes i cada una de les cançons interpretades. Per fi han arribat on es mereixen. Mujeres, que tot i aquest nom són quatre homes, van actuar en un moment complicat en què molta gent encara païa el que acabava de presenciar i finalment els electrònics The Pinker Tones van posar el fi de festa ballable pel que fa a actuacions de grups.

Un any més el popArb s'ha desenvolupat amb èxit total, tan pel que fa a l'organització, com a la resposta del públic i s'ha consolidat com el festival de referència de la nova escena musical catalana, que ja és una cita imprescindible dels inicis dels estius per als qui ens agrada tota aquesta fornada de grups que ara ja es comença a consolidar i que alhora permet que emergeixin noves propostes ben interessants fent que el moment actual esdevingui, sens cap mena de dubte, el millor creativament parlant de la música al nostre país.

I, com ja comença a ser tradició en les nostres cròniques del popArb i sabent que l'organització ens escolta i pren nota de les nostres propostes, farem suggerències per la propera edició: insistim amb un grup que ja vam proposar l'any passat i que enguany ha crescut i està en un moment excel·lent: Ix! Tampoc estaria malament tornar a tenir els Sanpedro, que només han actuat en una edició i que encaixen perfectament amb la idea del festival. Una altra bona proposta a tenir en compte seria la de Maria Coma.

Galeria Fotogràfica

Text: Esther Esteve, Jordi Garcia
Fotos: Jordi Garcia

Comentaris

Comentaris

Tot el material d'aquesta pàgina està llicenciat sota Creative Commons || Disseny web per Rourets - Avís legal